Polská policie našla u zlodějů díly z mercedesu, který ještě není na trhu

  • 110
Polští policisté dopadli zloděje, kteří ve svých dílnách skladovali díly z více než stovky kradených aut. Objevili také části z prototypu vozu značky Mercedes, který ještě nebyl uveden na trh.

Díly z prototypu našli policisté a pohraničníci při razii ve městě Rzeszow na jihovýchodě země, uvedl list Dziennik na své internetové stránce.

„Celkem se ve třech dílnách našly součástky pocházející přinejmenším ze stovky aut. Policisté potřebovali osm nákladních vozů, aby zabavené díly převezli do policejních skladů,“ napsal list.

„Mezi ukradenými díly se našly prototypové součástky z testovacího vozu, jejichž cena je pro Mercedes nevyčíslitelná. Policisté o tom už informovali výrobce,“ dodal.

Policii se podle deníku podařilo identifikovat skoro 40 aut, ukradených po celé Evropě, hlavně v Německu, Anglii a Itálii. Policisté zadrželi celkem pět lidí ve věku od 28 do 42 let. Třem z nich hrozí až pětileté vězení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video