Doporučujeme

Slávistický brankář Miroslav Kopřiva řeší ve spolupráci s Jakubem Krejčíkem

Slávistický brankář Miroslav Kopřiva řeší ve spolupráci s Jakubem Krejčíkem (vlevo) šanci třineckého útočníka Erika Hrňi. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Hokejová extraliga: Liberec chce konečně tři body, Slavia vyzve Třinec

  • 6
Komu prospěla reprezentační pauza se ukáže ve 32. kole hokejové extraligy. Probudí se Liberec v domácím duelu s Kometou? Jeho série bez tříbodové výhry už narostla na sedm zápasů. Slavia hostí Třinec a další domácí zaváhání si v boji o play-off nemůže dovolit.

KLADNO – MLADÁ BOLESLAV, 20. prosince od 17:30
Kurzy:
1.73 x 1.23 x 4.30 x 1.96 x 3.62

Kladnu sice patří až devátá příčka v Tipsport Extralize, ale na domácím ledě slavilo již 10 výher v základní hrací době. To je vynikající bilance, neboť pouze České Budějovice slavily po šedesáti minutách v domácím prostředí o jednu výhru více! Mladá Boleslav stále uzavírá tabulku, ale od dvanácté Slavie ji dělí již jen jedna výhra. Utkání by se mohlo zdát z kategorie lehčích pro domácí Kladno, ale právě takové zápasy bývají mnohdy zrádné.

TIP: remíza v kurzu 4.30
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Kladna v kurzu 1.73

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

LITVÍNOV – ZLÍN, 20. prosince od 17:30
Kurzy
: 2.20 x 1.42 x 4.00 x 1.55 x 2.54
Mezi desátým Litvínovem a šestým Zlínem je rozdíl sedmi bodů. Oba týmy se prezentují zatím lepší hrou na svém ledě. Do Litvínova se vrací útočník Jakub Černý, který ukončil předčasně své první zahraniční angažmá v TPS Turku. Do utkání nenastoupí - z Finska přicestuje až na Štědrý den. Přesto je Litvínov mírným favoritem.

TIP: vítězství Litvínova v kurzu 2.20
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Litvínova v kurzu 2.20

PARDUBICE – ČESKÉ BUDĚJOVICE, 20. prosince od 18:00
Kurzy:
2.05 x 1.36 x 4.00 x 1.64 x 2.77
Bitva jako hrom se chystá v Pardubicích. Na pardubický led přijede lídr soutěže České Budějovice. Ale před reprezentační přestávkou měly největší formu právě Pardubice, takže České Budějovice nečeká rozhodně lehký zápas. Pokud Pardubice po přestávce nezastihne nějaký pokles formy, tak by měly mít v utkání více šancí na vítězství.

TIP: vítězství Pardubic v kurzu 2.05
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Pardubic v kurzu 2.05

LIBEREC – KOMETA BRNO, 20. prosince od 18:10
Kurzy:
1.75 x 1.23 x 4.20 x 1.90 x 3.46
Liberec je naopak týmem, kterému přišla reprezentační přestávka vhod. Nejenom že kapitán týmu Petr Nedvěd měl více času léčit zlomenou čelist, ale především Bílí Tygři mohli v přestávce udělat cokoliv s fatálním výpadkem formy. Liberec čeká již sedm zápasů na výhru v normální hrací době! A to je na tým, který ještě před několika málo koly bojoval o vedení v extralize, hodně bídná série.
Kometa přijíždí díky rozpoložení Liberce s nadějí na výsledek. Aktuální jedenácté místo a ztráta výrazných sedmi bodů na desátý Litvínov velí povinnost v Liberci bodovat. Ale i Kometa se herně trápí a tak v Tipsport aréně rozhodne to, který tým se přes reprezentační přestávku dal více do herní pohody.

TIP: vítězství Liberce v kurzu 1.75
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Liberce v kurzu 1.75

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

SLAVIA PRAHA – TŘINEC, 20. Prosince od 18:15
Kurzy:
2.41 x 1.51 x 4.00 x 1.46 x 2.30
Slavii se prostě nedaří. Během sezóny zkouší kouč Vladimír Růžička mnoho věcí, které by mohly přinést pozitivní impulz, ale žádný s alespoň střednědobým efektem nepřišel. Slavii čeká těžké domácí utkání se zlepšujícím se Třincem a navíc pohled do tabulky může pražský celek hodně děsit. Pouhé tři body náskoku na poslední Mladou Boleslav není žádnou jistotou. Tou opravdovou jistotou pro Slavii mohou být naopak snahy o uzavření Tipsport Extraligy, jak potvrzuje i manažer Slavie Ladislav Blažek: „Jednotlivé kluby vyjádřily souhlas s dalšími jednáními o uzavření extraligy počínaje sezonou 2012/2013. Další jednání budou probíhat. O způsobu uzavření i o tom, jestli hrát se čtrnácti kluby, nebo jestli dojde k rozšíření. Jde především o ekonomické důvody. Nechali jsme si prostor i na jednání s kluby z nižších soutěží, protože se jim tento krok líbit nebude."

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Třince v kurzu 2.30

SPARTA PRAHA – VÍTKOVICE, 20. prosince od 18:30
Kurzy:
1.80 x 1.26 x 4.20 x 1.88 x 3.41
I Spartu postihl herní výpadek, i když mnohem menší než Liberec. Přesto zaváhání Sparty i Liberce využily České Budějovice a Sparta na aktuálně druhé pozici ztrácí bod na České Budějovice. Vítkovice jsou vždy nepříjemným soupeřem, navíc dokázaly vyhrát poslední dva zápasy na hřištích soupeřů (v Plzni i v Liberci) z čela tabulky. Pokud by však Sparta dokázala předvést výkon, který ji zdobil v průběhu sezóny, tak by měly tři body zůstat v Holešovicích.

TIP: vítězství Sparty v kurzu 1.80
TIP FRANTIŠKA KUČERY: vítězství Sparty v kurzu 1.80


  • Vybrali jsme pro Vás