Ingredience 1000 ml mléka 4 sáčky vanilkového pudinku 180 g krupicového cukru 250 g lučiny 250 ml 30% smetany ke šlehání 600 g grahamových sušenek Na dohotovení: 600 g malin 350 g borůvek 100 g grahamových sušenek |
1. Mléko promícháme s pudinkem a cukrem a nalijeme do rendlíku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty. Poté odstavíme z ohně a mícháme pomocí šlehacího stroje na nízkou rychlost do úplného vychladnutí, aby se nevytvořil škraloup. Pak zašleháme lučinu a opatrně zapracujeme ušlehanou šlehačku.
2. Menší pekáček vyložíme folií, dno potřeme menší částí krému, vyskládáme sušenkami a znovu je potřeme krémem. Pak rozložíme očištěné ovoce, znovu rozetřeme krém a naskládáme sušenky. Poslední vrstvou bude krém, který posypeme rozdrcenými sušenkami. Uložíme na chladné místo asi 4 minuty odležet. Nakrájíme horkým nožem na porce a servírujeme.