Diskuze

Na Slovensku se zřítil most, stavěla ho i firma souzená za Studénku

Na severovýchodě Slovenska v obci Kurimany se po druhé hodině odpoledne zřítil rozestavěný most nové části dálnice D1. Podle posledních informací při neštěstí zahynuli čtyři lidé, patnáct je zraněno, z toho šest těžce. Na výstavbě spolupracovala i česká firma souzená za tragédii ve Studénce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zřejmě se jedná o víc vlivů. Jedním z nich může být i překotná betonáž. Je ale podivné, že při takové operaci nebyli přítomni zástupci dotčených firem.

0 0
možnosti
MZ

Nedalo by se nějak zajistit, aby Bogl s Krýslem do budoucna stavěli nanejvýš dřevěné můstky přes potůčky v parcích?

Pak by snad nedocházelo k tak hrozným tragédiím;-€

2 0
možnosti
ŠP

to je tak, ked chcel figeľ šetriť a objednal si českú firmu

0 6
možnosti
VM

To je tak, keď niekto ráno vstane,zapne si počítač a napíše hlúposť. Samozrejme Figel ako minisster osobne vyberal aj pracovníkov na stavbe, aj toho čo im rozváža stravu a aj upratovačku, čo im tam upratuje unimobunky....

5 1
možnosti
PN

ŽE BY STAVBA MOSTU ČESKOU CESTOU ?

pod helem - není důležité most postavit správně, ale dostat za něj peníze ( a pokud možno předem ) Rv[>-]

4 1
možnosti
KL

Asi málo podpěrných stojek, prostě někdo si ušetřil práci. Nebo i jejich špatný typ vzhledem k předpokládanému zatížení.

5 1
možnosti
MK

Je bohužel smutnou pravdou že to není druhá nehoda této firmy, ale již třetí, o té první se moc nemluví, protože byla bez ztrát na životech, ovšem ČT ji při nehodě u Studénky uvedla. Jedná se o stavbu mostu pro cyklisty v Olomouci - Neředíně, most byl postaven na uměle vytvořených návrších a těsně před otevřením obchvatu, přes který vedl, se z něj uvolnili dvě betonové desky o rozměrech cca 2 x 2 metrů, naštěstí dálnice nebyla ještě otevřena.

5 1
možnosti
KL

Subdodavatel je snad svéprávný!!

5 0
možnosti
Foto

no jo, slováci aby nezůstali pozadu, jestli za tohle nepůjde už nikdo sedět tak se jen více prohloubí nedůvěra v zakázky za státní peníz, jó chtělo by to Dextra ...

3 3
možnosti

"Společnost Bögl a Krýsl večer v tiskové správě přiznala, že most opravdu zkolaboval v úseků, za jehož výstavbu zodpovídá"

v tiskové Správě?? Naučit se psát správně...

3 1
možnosti
KL

Prostě Angličané!

0 0
možnosti
PV

Je mi divné, proč se pod tím mostem, při takové rizikové činnosti jako je zalévání výztuží betonem o hmotnosti mnoha tun, promenádovali jen tak lidi. Ti tam neměli zkrátka co dělat. Stavbyvedoucí měl zajistit prostor pod mostem, a pak teprve povolit lití betonu. Je zajímavé, že při pracích s elektřinou musí být na každou blbost "B" příkaz, atd... ale mosty, ty zjevně lze stavět prakticky nadivoko.

Jinak souhlasím s názorem, že tolik mrtvých a raněných je tam prostě jen kvůli dnešnímu všeobecnému problému, a tím je "nedostatek času" (a zprostředkovaně tomu peněz). Kvůli tomu tam patrně zůstalo i těch několik mrtvých, jelikož tam určitě "museli" souběžně makat na něčem extra-urgentním, když jim to spadlo na hlavu...:-P

3 8
možnosti
VP

Vy budete patrně odborník ;-D;-D;-D;-D

9 5
možnosti
Foto

To už asi nebude pouhá nešťastná náhoda.

10 3
možnosti