Slovák Oliver Karafa a jeho partnerka Yun „Lucy“ Lu Liová

Slovák Oliver Karafa a jeho partnerka Yun „Lucy“ Lu Liová | foto: Hamilton Police Service

Bonnie a Clyde pomaďarsku. Policie zadržela dvojici obviněnou z vraždy

  • 18
Maďarská policie dopadla pár, který je v Kanadě obviněn z vraždy osmatřicetiletého muže. Dvojice, které kanadský tisk přezdívá novodobí Bonnie a Clyde, byla na útěku tři měsíce. Bezpečnostní složky zadržely Slováka Olivera Karafu a jeho partnerku Yun „Lucy“ Lu Liovou minulou sobotu v Budapešti.

Pětadvacetiletá Kanaďanka a její osmadvacetiletý slovenský přítel jsou obviněni, že v únoru zastřelili v kanadském Ontariu osmatřicetiletého Tylera Pratta a pokusili se zavraždit i jeho šestadvacetiletou partnerku, kterou těžce zranili. Při útoku navíc přišla o nenarozené dítě.

Motiv činu zůstává neznámý. Kanadská policie pár obvinila z vraždy prvního stupně a pokusu o vraždu, v březnu na ně vydala zatykač.

Dvojice z Kanady uprchla během 24 hodin po činu a do maďarské metropole se zřejmě dostala přes Českou republiku a Slovensko.

Španělsko šokovala vražda dětí. Muž se mstil expartnerce, dcery hodil do moře

Liová, která je dcerou vlivné torontské podnikatelky, pochází z trojčat a je podle médií známá tím, že publikuje na sociálních sítích fotky se svými sestrami. Její rodina v prohlášení pro čínská zpravodajská média vyjádřila zmatek a hrůzu nad tím, kam se začal ubírat život jejich dcery. „Jsme hluboce šokováni, znepokojeni a zmateni účastí Lucy na nešťastném incidentu,“ uvedla rodina. 

Z bohaté rodiny pochází podle maďarského serveru Daily News Hungary i Karafa, který v Kanadě v devatenácti letech způsobil pod vlivem alkoholu smrtelnou dopravní nehodu. Za to mu soud vyměřil pětiletý trest vězení.

Liovou zřejmě maďarské úřady brzy vydají do Kanady, Karafa se chce návratu do země bránit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video