Diskuze

Děti uprchlíků v Itálii štěstí nečeká, žijí na ulici a dřou na trzích

Uprchlíci, kteří s vidinou lepšího života cestují na chatrných plavidlech přes Středozemní moře, jsou v Itálii velkým tématem již mnoho měsíců. Zapomíná se však na to, že spolu s nimi cestu absolvují i malé děti a mladiství. Ty v nové vlasti mnohdy čeká život na ulici, otrocká práce a hrozba obchodníků s dětmi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K75a82r88e52l 42N17e42č17a80s

21. 10. 2014 17:29

Diskutéři se na těchto tématech vyšroubují v průběhu diskuse do takových obrátek,že se ocitají na hranici srovnání Afriky se zemí.Byl bych pro to,aby obyvatelé bohatých států  v produktivním věku dávali na tyto země každý 1% ze svých příjmů. Celá EU,USA,Austrálie,Kanada etc. V arabských zemích jsou to 2% pro chudé. No určitě by se to zadrhlo na distribuci. Já bych dával rád a znám spoustu lidí,kteří toto řešení diskutovalo.:-)

0 3
možnosti
TZ

Jedna věc je dávat, a v některých zemích, které mají snahu, opravdu humanitární pomoc odvrátila nejhorší krizi, druhá věc je, aby se pomoc dostala skutečně tam, kam je cílena. A to v regionech, kde trvá občanská válka, bez silových prostředků není dost dobře možné. Proto považuji za důležité v těchto místech nejdříve zajistit pořádek. Jinak taková pomoc postrádá smysl.

0 0
možnosti
MW

už tady máme vietnamce a víme jak tady fungují!!..a když tady vezmeme jako solidární pomoc ty z itálie  není práce -pak je budeme živit,budeme je muset vyléčit ,protože většina je nemocná..a zapadnou do šedé ekonomiky a jen prostituce,zlodějna,drogy a další imigranti ..?

1 0
možnosti
VV

No to je šílené, neumím si představit, že by to bylo časem i tady, že by prodávala neregistrovaná anonymní africká děcka na tržnici něco a já si to kupoval. To snad ani v civilizovaném státě nejde.

Opravdu je jediná možnost nakládat a vyvážet zpět do Afriky. Uzavřít smlouvu s nějakým jakž takž státem, kterému se za to dá něco a který to všecko převezme. Když uprchlíci zjistí, že místo v Dánsku jsou v Ghaně a do Libye je to kus přes Saharu, tak je to přestane bavit.

3 0
možnosti
LH

Afriku je potřeba kolonizovat a civilizovat

3 1
možnosti
LH

pořád je to málo...

0 0
možnosti
OJ

Je to jasné. nejhumánější řešení pro všechny, je všechny lodě okamžitě doprovodit zpět do Afriky. Zamezí se tím budoucím etnicko-kulturním válkám na Evropském kontinentu a zároveň se tak ochrání malí černoušci, před obchodníky s bídou..

18 0
možnosti
TZ

Napadne někoho nějaké smysluplné řešení této situace, které nekončí sterilizací nebo koncentračními tábory? Protože mě napadá jedině tvrdší postup vůči zemím, ze kterých tito uprchlíci pocházejí. V ideálním případě zhodnocení, zda takový stát má nárok na suverenitu a případná intervence.

0 0
možnosti
OJ

prostě vracet. Až se proflákne že posledních 10 lodí bylo vráceno do domoviny, tak lidé přestanou být ochotni platit pašerákům lidí za tak nejistý podnik.. A obchod skončí..

5 0
možnosti
JN

ja se jenom desim, cim nahradi to mare nostrum, kdyz ted se o to ma starat evropsak unie, ze to prevezme nejaka agentura, nikdo jeste v televizi nerekl, jak to bude fungovat, podle me je stejne nalozi a vylozi v italii, jelikoz je to nejblizsi zeme, jse zvedava, to zas budou v italske televizi brecet kolik se jich chudaku utopilo a papez za ne bude ,pdòot a bude tlacit na italskou vladu at se o ne postara, doufam, ze more bude rozbourene a moc uz jich neprijede:-)

2 0
možnosti
PS

P82e71t49e26r 11S78m25r60e35k

20. 10. 2014 17:02

Takto to začali riešiť teraz v Austrálii:

http://www.youtube.com/watch?v=rT12WH4a92w

5 0
možnosti