VIDEO: Zima vyskočila z jarního hrobu, sever USA zasypala sněhová bouře

  • 14
Centrální část USA zasáhla bouře, kvůli které byly zrušeny stovky letů. Bouřkový systém s sebou přinesl i sníh, který působí potíže motoristům. V souvislosti s bouřkami jsou ze států Wisconsin, Nebraska a Louisiana hlášeni dohromady tři mrtví.

Bouřkový systém doprovází husté sněžení nebo déšť a také prudký vítr. V sobotu na několik hodin jarní sněhová bouře znemožnila na mezinárodním letišti Minneapolis-St.Paul provoz. 

Musely se tak zrušit stovky letů. Letiště uvedlo, že sněžení bylo příliš prudké na to, aby šlo ranveje a letouny udržet v provozuschopném stavu.

Mluvčí letiště Patrick Hogan oznámil, že zrušili 469 letů. V sobotu pozdě večer letiště jednu vzletovou dráhu opět otevřelo a pracovníci letiště pracovali v noci na pondělí na tom, aby mohly otevřít i další.

Nynější sněžení je součástí bouřkového systému, který zasáhl oblast sahající od Mexického zálivu na jihu USA až po Velká jezera na severu. Systém oblast sužuje od pátku. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video