Diskuze

Po obřízce zemřela mladá dívka, Somálsko chce poprvé trestat viníky

Somálský generální prokurátor Ahmed Ali Dahir ve středu oznámil, že v zemi bude poprvé zahájeno trestní řízení kvůli ženské obřízce. Případ se týká desetileté dívky, která zemřela poté, co ji matka nechala obřezat, tedy zmrzačit pohlavní orgány. V Somálsku podle OSN podstoupilo ženskou obřízku 98 procent žen a dívek, což je vůbec nejvíce na světě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pročpak cenzor neustále maže odkaz na mezinárodní studii IQ národů, neodpovídají výsledky požadavkům doby, řečem o doktorech z Afriky ?! https://cs.m.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

1 0
možnosti
JR

J57a27k24u34b 91R98o65u37s

26. 9. 2018 22:37

realita je málo sluníčková

0 0
možnosti
Foto

Tohle zverstvo se vymitit nikdy nepodari!! To jako by jste u nás chtěli zakázat konzumaci piva:-/

0 0
možnosti
JU

J37a67n 84U48l81r22i42c39h

26. 7. 2018 11:02

Vymýcení ženské obřízky by vyžadovalo velké náklady a intenzivní teror proti těm, kdo ji provádějí - identifikaci a popravy žen, které ve vesnicích zákrok provádějí, dále registraci dívek, které to dosud nepodstoupily, a jejich periodickou kontrolu s tím, že v případě zjištěného porušení zákazu by byli popraveni rodiče dívky a představení vesnice. Jinak není šance.

1 0
možnosti
IV

Zvěrstvo, středověk.Rv

5 0
možnosti
KU

Díky obřízce žena získá na ceně. Je pak mnohem povolnější díky tomu, že se sexu nemá potěšení. Můžete si být jisti, že nebude nevěrná.

0 1
možnosti
LO

A ted si představte, že se mezi podobnými primitivy narodíte. Neskutečné.

3 0
možnosti
PN

To je špatná argumentace. Když se mezi nimi narodíte a jste v tom vychováván, tak vám na tom nepřijde nic špatného. Je to prostě něco, co patří běžně k životu.

0 0
možnosti
BH

Netreba týmto jednobunkovcom posielať žiletky, je to naša chyba, bohatej Európy

2 1
možnosti
MM

Tak pokud se jedná o rituální mrzačení dětí a podobné bejkárny, poradili by si i bez Evropanů (nebyla by žiletka, tak by se použil nějaký ještě krvavější a bolestivější způsob).

1 0
možnosti
JK

J44a69n 79K17o16z11á28k

26. 7. 2018 8:36

Jakkoliv jsem proti takovým středověkým praktikám, obávám se, že tresty ničemu nepomohou - na jednu odhalenou a potrestanou obřízku připadá bůhvíkolik neodhalených. Dokud ji totiž tamější lidé budou považovat za normální část jejich kultury, budou ji provozovat, ať už legálně či ilegálně...

2 0
možnosti
EK

Nevim. Budou lide, kteri to ze strachu pred trestem prestanou delat. Ale spousta to bude provadet i nadale. Hrozba prisneho trestu teoreticky muze vest k tomu, ze divka v pripade komplikaci nebude prevezena do nemocnice a bude ponechana v "peci" nejakeho mistniho sarlatana.

0 0
možnosti

Otec je zvraceny HOVADO a dobytek. jeho, at si sakra rychle vezme Alah. sakra, v mladi mu meli ustipnout koule a byl by svet hned o neco lepsi. Rv

15 0
možnosti
EK

Proc otec? Obrezat divku nechala matka.

0 0
možnosti
SM

Mono to nie je pôvodné moslimská tradícia, ale, ale oni ju s nadšením prijali. Plne totiž korešponduje s ich ponižovanim žien, s ich pohŕdanim ženami, s ich celkovým vzťahom ku ženám, ktoré majú len poslúžiť svojmu pánovi a vládcovi a samy nemajú právo na nič. Na plnohodnotný sexuálny život už vôbec nie - len poskytnúť rozkoš chlapovi a rodít deti. Veľa, veľa detí.

16 1
možnosti
SM

Oprava: Možno to nie je.......

0 0
možnosti