Zahrada skrývala ukamenované cizince

  • 66
V Kábulu byli ukamenováni dva cizinci. Kdo a proč tak učinil není známo. Podle ministerstva vnitra je jednou z obětí Švýcar. Těla ležela ve starobylé veřejně přístupné zahradě v centru afghánské metropole. Policii na ostatky upozornili místní obyvatelé.

"Nevíme, kdo je zabil. Nevíme, co muži v zahradě dělali a neznáme ani okolnosti dramatu," sdělil mluvčí afghánského ministerstva vnitra.

Těla skončila v kábulské márnici. Podle místních úřadů bylo jednomu z mrtvých zhruba třicet let a měl u sebe švýcarský pas. Diplomaté země helvétského kříže záležitost zatím nekomentovali.

"Mrtví byli oblečeni do šatů, jaké se nosí v Afghánistánu. Pachatelé je ubili k smrti cihlami. Zjevně zemřeli v noci," sdělil jeden z kábulských policistů, podle něhož je možné, že dvojice byla unesena.

Podle agentury AFP budou těla z márnice přepravena do německé nemocnice mezinárodních jednotek, které působí v Kábulu. Afghánci ale novinářům přístup k márnici uzavřeli.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video