Žena střílela v centrále YouTube, poté se zabila

  • 105
Zatím neznámá útočnice střílela v úterý v sídle internetové společnosti YouTube v Kalifornii. Zranila nejméně čtyři lidi, posléze podle místní policie spáchala sebevraždu. Policisté stále prohledávají centrálu firmy a pátrají po možném komplici. Motiv činu ani identita pravděpodobné pachatelky nejsou známy.

Televize CNN a NBC News informovaly, že policie střelkyni zabila. Ed Barberini, policejní šéf ve městě San Bruno, později podle BBC upřesnil, že žena podezřelá z útoku spáchala sebevraždu. Další podrobnosti zatím kriminalisté nesdělili.

Policie v úterý po poledni místního času (po 22:00 SELČ) uzavřela okolí komplexu a vyzvala lidi, aby se k místu nepřibližovali. Na místo dorazily desítky policejních vozů a množství sanitek.

Podle některých zaměstnanců byla uvnitř budovy slyšet nejméně desítka výstřelů. Velkou část lidí už policie evakuovala.

Sanitky převezly zraněné do dvou nedalekých nemocnic. Nemocnice v San Francisku uvedla, že šestatřicetiletý muž je v kritickém stavu, dvaatřicetiletá žena má vážné zranění a o pět let mladší žena má jen lehčí poranění. 

Jeden ze zaměstnanců vypověděl, že ošetřoval mladou ženu, která měla střelnou ránu na noze. Uvedl, že jí vyrobil provizorní škrtidlo z lana na bungee jumping.

Svědek citovaný televizí CBS News popsal, že střelba začala přímo uvnitř sídla největšího světového videoportálu při narozeninové oslavě. Zaměstnanec YouTube Todd Sherman na Twitteru napsal, že lidé v panice prchali z budovy. Další ze zaměstnanců uvedl, že v budově uslyšel střelbu a zabarikádoval se ve své kanceláři. Následně prý byl evakuován.

V kalifornské centrále YouTube pracuje asi 1 700 zaměstnanců. Společnost Google, která YouTube vlastní, uvedla, že spolupracuje s úřady a jakmile bude mít k dispozici informace o incidentu, poskytne je veřejnosti.

03.dubna 2018 v 23:31, příspěvek archivován: 03.dubna 2018 v 23:58

We continue to actively coordinate with local authorities and hospitals. Our Security team has been working closely with authorities to evacuate the buildings and ensure the safety of employees in the area.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video