Ve Washingtonu se v noci střílelo. Jeden člověk zemřel, osm je zraněných

  • 22
Při dvou nočních střelbách ve Washingtonu ve Spojených státech zemřel jeden člověk a osm dalších bylo zraněno. Zda spolu incidenty souvisejí, zatím není jasné. Policie pátrá po dvou ozbrojených mužích. Motiv střelby stále není znám. Informaci přinesl The Washington Post.

První incident se stal zhruba tři kilometry od Bílého domu, tedy sídla amerického prezidenta. Před bytovým domem ve washingtonské čtvrti Columbia Heights byl zastřelen muž a pět dalších lidí, včetně jedné ženy, bylo postřeleno. Dva lidé byli zraněni vážně, podle agentury Reuters ale nikdo ze zraněných není ohrožen na životě.

Incident se podle serveru CNBC odehrál kolem desáté hodiny večer místního času.

„Detektivové mluví se svědky střelby a budou zkoumat kamerové záběry,“ sdělil serveru Stuart Emerman z washingtonské Metropolitní policie.

Ta v souvislosti s incidentem pátrá po dvou mužích, kteří u sebe měli útočnou pušku. Nasazení policie bylo v místě incidentu podle očitých svědků masivní. Motiv střelby je stále nejasný.

Druhá střelba se odehrála asi půl hodiny po té první na severovýchodě města. Postřeleni byli tři lidé, dva muži a jedna žena. Podle The Washington Post byl jeden z mužů v bezvědomí a nedýchal. Agentura AP napsala, že aktuální zdravotní stav postřelených není znám.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video