Loď Costa Europa zakotvená v egyptském Šarm aš-Šajchu (26. února 2010)

Loď Costa Europa zakotvená v egyptském Šarm aš-Šajchu (26. února 2010) | foto: AP

Výletní loď narazila v Egyptě do břehu, zemřeli tři námořníci

  • 2
Luxusní výletní loď Costa Europa plující s 1 473 cestujícími z Dubaje do Itálie najela za špatného počasí v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch na břeh. Na palubě zemřeli tři námořníci, čtyři cestující se při nárazu zranili.

Loď přijela do egyptského přístavu krátce před pátou hodinou ráno místního času. Podle svědků ale v tu dobu v přístavu vál silný vítr. Vysoké vlny pak plavidlo odhodily na dok.

Těsně po nárazu, který zanechal v trupu lodi dvoumetrovou díru, odvedl personál společnosti všechny hosty z paluby a ubytoval je v místních hotelech.

V nemocnici jsou Britky a Ital

Takové štěstí ale neměli tři námořníci. "Se smutkem musíme oznámit smrt tří členů posádky," oznámila italská společnost Costa Cruise v prohlášení. Podle správy přístavu v Rudém moři šlo o Brazilce, Hondurasana a Inda.

Loď Costa Europa zakotvená v egyptském Šarm aš-Šajchu (26. února 2010)

Loď Costa Europa zakotvená v egyptském Šarm aš-Šajchu (26. února 2010)

Na lodi, která byla na osmnáctidenní plavbě z Dubaje do italské Savony, cestovalo 1 473 cestujících. Při nárazu se zranily tři Britky a jeden Ital. Podle agentury AFP jsou nyní ve stabilním stavu v nemocnici.

Podle janovské společnosti Costa Cruise, která provozuje dálkové výletní plavby, je loď i přes poškození bezpečně zakotvená v přístavu.

Mapa Sinajského poloostrova

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © Google


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video