Na Krymu explodují a hoří ruská letecká základna | foto: Twitter/@Sapiens95296341

VIDEA TÝDNE: Výbuchy na Krymu, potrestaná Ruska a formule na dálnici

  • 1
Tento týden byl na iDNES.tv bohatý na netradiční videa. Největší úspěch měla a má „nechvalně známá formule“ nebo přistávající letadlo. Na ruské letecké základně na Krymu tento týden explodovaly muniční sklady. I události na Krymu tedy měly velkou pozornost.

Řidič formule, který se ve vozidle proháněl po dálnici D4 v září 2019, je zřejmě zpátky. Zdá se, že desetitisícová pokuta ani hrozba zákazu činnosti od šesti měsíců do jednoho roku pětačtyřicetiletého řidiče závodního auta od podobných kousků neodradila. Na video jeho jízdu zachytil jeden ze čtenářů iDNES.cz

Na ruské letecké základně na Krymu tento týden explodovaly muniční sklady. Na sociálních sítích se objevily snímky z incidentu, které pořídili lidé na místních plážích.

Přistávací dráha na řeckém ostrově Skiathos, která se nachází v blízkosti pláže, často láká turisty. Tentokrát však zažili nejnižší přistání na ostrovním letišti vůbec. Pilot letadla společnosti Wizz Air provedl nebezpečný manévr a kvůli silnému poryvu větru proletěl v těsné blízkosti přihlížejících turistů.

Julie Sergejevna Prochorovová, která žije s manželem v Německu, se na ulici vysmívala dvěma dívkám z Ukrajiny, které náhodně potkala. Video zveřejnila na sociálních sítích a za pár hodin jej viděly desítky tisíc lidí. O něco později zveřejnila jiné, kde s pláčem popisuje, jak jí kvůli tomu zrušili rezervaci v hotelu ve Vídni a stěžuje si, že má teď zkaženou dovolenou.

Ruské heslo „Krym náš“ získalo po nečekaném zásahu letecké základny přímo v jednom z letovisek na západě poloostrova trpkou příchuť. Pro ruské dovolenkáře, kteří se po desetitisících oddávali na tamějších plážích letním radovánkám a cítili se tam jako doma, to byl šok. A ten mnohé popohnal k tomu, aby dovolenou předčasně ukončili a spěšně se vrátili do Ruska.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video