Výbuch v Džalálábádu zabil na 20 lidí

V Afghánistánu stále nevládne klid. Při výbuchu u sídla stavební firmy nedaleko Džalálábádu na východě země zahynulo nejméně 20 lidí. Další desítky jsou zraněny. Silný výbuch poškodil domy vzdálené od budovy až 500 metrů. Afghánská tisková agentura AIP sídlící v Pákistánu oznámila, že po výbuchu bylo z budovy Afghánské jednotky pro výstavbu a logistiku vyproštěno nejméně 20 těl. Další lidé skončili v nemocnici.

Firma, u které pravděpodobně explodovalo auto, se podílí na stavbě silnic a původně byla nevládní organizací, řekl místní vojenský velitel Hazrat Alí.

Alí je přesvědčen, že u budovy vybuchla puma nastražená v automobilu. Podle AIP v budově mohly explodovat trhaviny skladované pro použití při budování silnic.

"Některé domy byly výbuchem silně poškozené," řekl agentuře Reuters pracovník ministerstva obrany. "Zatím neznáme přesný počet mrtvých, záchranáři stále pátrají v troskách budovy," dodal.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video