Výbuch plynu v Británii zničil dva řadové domy a zabil chlapce

  • 3
Výbuch plynu pravděpodobně způsobil v noci na neděli zřícení dvou domů v obci Heysham na severozápadě Anglie. Při neštěstí zemřelo jedno dítě, další čtyři lidé byli zraněni, z toho dva vážně. Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek hasičů.

Zřícené budovy byly řadové domy. Obyvatelé zasažené ulice byli evakuováni, uvedla místní policie. Výbuchy byly podle svědků oslovených stanicí Sky News slyšet i ve 14 kilometrů vzdáleném Lancasteru.

Na ulicích Heyshamu zůstaly ležet kousky střešních krytin a dřeva, lidé v noci po výbuchu vycházeli do ulic v pyžamech a hledali své sousedy a známé, popisuje noční neštěstí Sky News.

Energetická společnost Electricity North West na twitteru oznámila, že z bezpečnostních důvodů prozatím vypne napájení sítě v postižené oblasti, než se podaří zjistit rozsah škod.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video