Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: AP

Vlakové neštěstí v Konžské republice si vyžádalo přes 60 mrtvých

  • 2
Přes 60 lidí zemřelo při železničním neštěstí na jihu Konžské republiky. Dalších 450 bylo zraněno. Vlak směřující do hlavního města Brazzaville vykolejil v noci na úterý, čtyři vagony přitom spadly do strže, uvedla agentura Reuters. Přesné příčiny nehody zatím nejsou známy.

Osobní vlak směřující do hlavního města Brazzaville vykolejil přibližně 60 kilometrů od města Pointe-Noire, které leží na pobřeží Atlantského oceánu nedaleko hranic s Angolou.

Mrtví a zranění byli převezeni do zdravotnických zařízení v Pointe-Noire. Podle pracovníků jedné z nemocnic záchranáři zatím přivezli těla 60 obětí a přibližně 450 lidí museli hospitalizovat.

Trať, kterou postavila francouzská koloniální vláda ve 20. a 30. letech, je špatně udržovaná a za posledních 20 let se tam staly už tři nehody, při kterých zemřelo přes padesát lidí.

V roce 2001 tu při srážce dvou vlaků zahynulo nejméně 50 lidí a střet osobního a nákladního vlaku v roce 1991 připravil o život okolo 100 pasažérů.

Pointe-Noire, Konžská republika

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video