Vlak do Bombaje vydal přes 50 těl

  • 7
Indičtí záchranáři nacházejí další těla v troskách vlaku, který v neděli vykolejil na západě země. Počet obětí už stoupl na 51, zřejmě ale nejde o konečné číslo. Oběti mohou být stále uvězněné uvnitř, potvrdila mluvčí železniční společnosti Vaishali Patangeová. Záchranné práce komplikuje silný déšť.

Po obětech nehody pátrají vojáci, zaměstnanci dráhy a policisté. Do trosek se v hlubokém zářezu musejí prokousávat autogenem. Čtyři vagony vykolejily a srazily se těsně u vjezdu do tunelu poblíž města Kankavali.

Vlak, který směřoval z přístavu Karvar do obchodního centra Bombaje, najel na kameny, které se při průtrži mračen sesunuly ze svahu na trať. Přeplněné vagony se převrátily. Podle televize jel vlak velmi rychle a strojvůdce už nestihl přibrzdit.

Nejméně jednapadesát pasažérů zemřelo, dvacet pět raněných odvezly sanitky do nemocnic v okolních městech. Je mezi nimi i tříleté děvčátko.

Indie má jednu z nejhustších železničních sítí na světě. Na čtrnáct tisíc vlaků odveze denně zhruba 13 milionů pasažérů. Kvůli špatnému technickému stavu a nízké bezpečnosti se tu každoročně stane kolem tří set vážnějších železničních nehod.

Jedna taková se stala v květnu na severu Indie, kde souprava vzplanula za jízdy. Uhořelo 38 lidí, mnozí z nich ve spánku. - více ZDE

Nedělní nehody patří k nejhorším na takzvané Konkan Railway, která v 90. letech spojila západní pobřeží s vnitrozemím.

Několik vagonů přeplněného indického vlaku v neděli vykolejilo u vjezdu do tunelu. Souprava najela na kameny, uvolněné ze svahu silným deštěm. (24. června 2003)

Několik vagonů přeplněného indického vlaku v neděli vykolejilo u vjezdu do tunelu. Souprava najela na kameny, uvolněné ze svahu silným deštěm. (24. června 2003)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Vlak

Video