V Petrohradu zemřel dělník, při demolici se zřítila část stadionu | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Tragédie v Rusku, rychlá stavba nemocnice v Číně a vykradač bytů

  • 1
Uplynulý týden byl na iDNES.tv ve znamení zahraničních videí. Nejsledovanější video z Česka bylo jen jedno. Majiteli bytu se podařilo natočit překvapeného zloděje, který se k němu zrovna pokoušel vloupat. Video z mobilní kamery policie zveřejnila s tím, že by mladíka mohl někdo poznat.

V úterý okolo sedmé hodiny vzbudil obyvatele bytu v Praze 9 neobvyklý zvuk od vstupních dveří. Když zjistil, že se ho zřejmě někdo pokouší vykrást, zapnul kameru ve svém mobilu a začal natáčet. 

V ruském Petrohradu zemřel devětadvacetiletý dělník, který pracoval na přestavbě stadionu. Konstrukce se celá neplánovaně zřítila. Tři lidé vyvázli živí. Dramatickou scénu zachytila kamera z dronu.

Čína za deset dní vybudovala ve městě Wu-chan nemocnici s tisícovkou lůžek, která má sloužit lidem nakaženým novým typem koronaviru. První pacienty by nové zařízení mělo začít ošetřovat v pondělí. Virus si v zemi vyžádal už nejméně 304 obětí a nakazilo se jím více než 14 tisíc lidí.

Legendární basketbalista Kobe Bryant zahynul při havárii vrtulníku v Kalifornii. Jedenačtyřicetiletý Bryant cestoval během nedělního zamračeného dopoledne ve své soukromé helikoptéře Sikorsky S-76 s osmi dalšími lidmi. Podle informací zámořských médií se na palubě vrtulníku nacházela i jeho třináctiletá dcera Gianna.

26. ledna 2020

Snažit se zakotvit v přístavu za takové vichřice může být hodně složité. Extrémní povětrnostní podmínky mohou v Norsku během zimního období nastat kdykoliv. Kapitán MS Nordnorge to zažil na vlastní kůži, když se pokoušel zastavit v přístavu Bodo.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Čína

Video