VIDEO: V Kongu spadla lávka při stříhání pásky, papaláši sklidili posměch

  • 76
V hlavním městě Konga Kinshase se v pondělí shromáždilo několik vysoce postavených místních představitelů, kteří měli slavnostně otevřít zrekonstruovanou lávku pro pěší. Neprodleně po přestřižení pásky se však konstrukce zbortila a její střední část se zřítila do potoka. Místní se škodolibě smáli.

Lávka v oblasti Mont-Ngafula měla lidem pomoci překonávat říčku v období dešťů, kdy se její hladina značně zvedá. Ta, která na místě původně stála, byla totiž pouze provizorní a povodně ji pravidelně ničily, napsala agentura Reuters.

Video ukazuje, že v okamžiku přestřihnutí pásky se můstek prohnul, obě zábradlí se ulomila a střední část se zřítila o několik metrů níže.

Při kuriózní nehodě se nikdo nezranil. Když se VIP hosté snažili z lávky dostat, sklidili posměšné ovace davu.

Jedním z posledních lidí, kteří zničenou lávku opustili, byl muž ve vojenské uniformě a tmavých brýlích. V ruce svíral ještě neotevřenou láhev šampaňského.

Záběry brzy poté začaly kolovat na sociálních sítích. Někteří na internetu vtipkovali, že právě stuha byla jediná věc, která držela most pohromadě.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: lávka, Kongo, Kinshasa

Video