Turista se pohyboval v oblasti Tlstá.

Turista se pohyboval v oblasti Tlstá. | foto: Andrea Halienová

Ve Velké Fatře zahynul po pádu ze skály český turista

  • 5
Vysokohorská túra ve slovenském pohoří Velká Fatra skončila pro pětačtyřicetiletého turistu z Česka tragicky. V neděli večer sešel ze značené cesty, sklouzl po skále a zřítil se z dvacetimetrové výšky. Muž později zemřel na následky vnitřních zranění.

Turista se pohyboval v oblasti Tlstá. "Muž sestupoval do Gaderské doliny a pravděpodobně v okolí jeskyně Mažárná sešel z chodníku, uklouzl a přepadl přes skalní práh," citoval slovenský server sme.sk záchranáře Ladislava Boldoga.

Muž po pádu utrpěl vážná zranění. Záchranáři ho spolu s hasiči po ošetření přenesli k sanitce, která ho transportovala do nemocnice. Tam muž svým zraněním podlehl.

Nejčastějšími oběťmi túr po slovenských horách jsou kromě domácích turistů návštěvníci z Česka a Polska. Tento rok doposud při turistice zemřelo více než deset lidí, loni ve slovenských horách přišlo o život celkem sedmnáct lidí, uvedla ČTK.

mapa Velká Fatra 1

Zdroj: mapy.idnes.cz, © PLANstudio


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video