Vybuchlý vůz s podnikatelem jel ještě několik stovek metrů a poté naboural do

Vybuchlý vůz s podnikatelem jel ještě několik stovek metrů a poté naboural do stromu. | foto: SME.sk

Ve slovenském Martině vybuchl za jízdy vůz s podnikatelem

  • 134
V centru slovenského Martina za jízdy explodovalo terénní vozidlo BMW. V autě, které právě míjelo základní školu, cestoval místní podnikatel, který v nemocnici těžkým zraněním podlehl. Spekuluje se o vyřizování účtů v podsvětí.

Terénní vůz BMW X3 projížděl kolem zdejší největší základní školy krátce po poledni. Najednou se ozvala rána a neovladatelný vůz jel setrvačností ještě asi dvě stě metrů. Pak narazil do stromu u autobusové zastávky.

Ve voze podle SME.sk seděl asi třicetiletý místní podnikatel Martin K., který ve městě vlastnil několik nemovitostí a prodejnu s počítači. Muže po vystřižení z auta oživovali ještě asi dvacet minut, ale po převozu do nemocnice zemřel.

Podnikatel mohl bombu převážet

Případ vyšetřují příslušníci Úřadu pro boj s organizovaným zločinem. Tragickou nehodu okamžitě obestřela řada spekulací. Jednou z verzí je, že podnikateli někdo nastražil nálož do auta.

Podle portálu čas.sk pracuje policie se dvěma verzemi. Podle první byl pod sedadlem řidiče nastražený výbušný systém. "Druhou možností je, že výbušnina byla převážená autem a byla pod sedadlem řidiče," řekla Jana Pôbišová z policejního prezídia.

Automobil vybuchl v severoslovenském Martině.

Automobil vybuchl v severoslovenském Martině.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video