Kadeřnictví Eric Zemmour ve francouzském Nice

Kadeřnictví Eric Zemmour ve francouzském Nice | foto: Profimedia.cz

Omylem zničené kadeřnictví. Vandalové si jeho jméno spojili s kandidátem

  • 57
Vandalové v jihofrancouzském Nice poškodili kadeřnictví Eric Zemmour, protože si jeho název mylně spojili s kontroverzním krajně pravicovým kandidátem na prezidenta stejného jména. Několik zaměstnanců kadeřnictví čelí narážkám a slovním útokům. Síť podniků pečujících o vlasy proto z výkladů stáhla všechny reklamy se svým názvem.

„Když nám rozbili dveře, rozhodli jsme se odstranit veškerou venkovní reklamu Eric Zemmour. Zachováme jen tu v interiéru, tedy časopisy, plakáty a vše ostatní. V každém případě to ale takto nemůže pokračovat, protože už je to násilné a nebezpečné pro naše zaměstnance,“ řekl vedoucí kadeřnictví v centru Nice Francesco Borgia stanici BFM TV.

Zemmour kadeřnictví v Nice založil před zhruba 30 lety, dnes má devět poboček, většinou na Azurovém pobřeží. V roce 2015 se na jednom z jeho podniků objevil hákový kříž krátce poté, co novinář Zemmour ve svém televizním pořadu rozdmýchal debatu svými výroky o islámu, vichistickém režimu a deportaci židů.

Zemmour-kadeřník médiím již po předchozích incidentech řekl, že se Zemmourem-novinářem, a teď i kandidátem na prezidenta, nemá žádné příbuzenské vazby a jméno si kvůli prožitým nepříjemnostem měnit nehodlá.

„Brutální“ rozkol nacionalistů ve Francii. Neteř Le Penové stojí za Zemmourem

Prezidentský kandidát incident využil k vlastní propagaci na sociálních sítích, když na Twitteru napsal, že „podporuje jmenovce proti chátře“. Kritika přistěhovalectví a kriminality na předměstích patří k výrazným bodům Zemmourova předvolebního programu.

Nice, kde žije téměř 350 tisíc lidí, patří ve Francii k městům s nejvyššími výdaji na bezpečnost. Na každých 10 tisíc obyvatel zde připadá téměř 20 policistů nebo členů ochranek a přes 70 kamer, připomíná Le Figaro.

30. října 2021

Francouzské prezidentské volby 2022

Sledovat další díly na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video