Diskuze

„Mariupol už není.“ V troskách porodnice jsou děti, chybí takřka vše

Ukrajinský Mariupol je už od začátku ruské invaze odříznutý od světa. Lidé se se svými blízkými nemají jak spojit a jen doufají, že jsou ještě naživu. Město se mezitím čím dál víc posouvá k humanitární katastrofě. Chybí voda, jídlo i teplo. Rusové navzdory slibům znovu ostřelují evakuační koridor a ve středu vybombardovali i dětskou nemocnici a porodnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Když Američané odešli z Afganistánu a zanechali tam pořád lidí, vzniklo několik soukromých skupin, které jely po své ose a pomohly spoustě lidí dostat se ze země. Byli tam veteráni z válek, bývalí tajní apod, peníze vybrali od bohatých filantropů.

Jen mne napadá, jestli by i Evropané neuměli takto pomoct dostávat lidi ven.

0 0
možnosti
JL

plešatej putna ruskej hitler ach jo

0 0
možnosti
MC

Utocitna nemocnice muze jen dobytek

0 0
možnosti
Foto

Jel jsem dnes do Phy vlakem s matkami s dětmi z UA. Bylo strašidelné, jak byl ten vlak a děti v něm potichu. To jsem snad nikdy nezažil. To by měl vidět každý, kdo toho psychopata z Moskvy podporuje nebo bagatelizuje utrpení lidí zasažených válkou. A že jsem už leccos zažil, tohle bylo fakt silný....

4 0
možnosti
JK

J47a47n 64K79r12a67u10s

10. 3. 2022 0:48

mainstream zase siri hoaxy a ani sa hanbou nezacervena 8-o ta porodnica nefunguje uz od 24. februara, bola zabrana pre potreby armady

2 7
možnosti
JS

J45o76s73e67f 28S62u22k

10. 3. 2022 0:57

Takže ty vycházející zraněné těhotné matky byl asi kompars ;-D

3 1
možnosti

Válka je krutá,

umírají Rusové i Ukrajinci. Problém pro civilisty jsou nezkušení vojáci. Pokud odstřelovač vystřelí ze střechy, tak odvetná raketa urazí kus střechy domu i s ním. Pokud vystřelí z vyššího patra paneláku, urazí raketa kus paneláku a samozřejmě ohrozí i ostatní lidi. Pokud vystřelí z rodinného domku, tak z něho nic nezbyde. Pokud nějaký moula vystřelí z oken porodnice, či nemocnice, a pod., tak odvetná raketa zbourá část porodnice, či nemocnice. Můžeme jen doufat, že to nebylo úmyslné z důvodu následné propagandy.

Všechno odnáší civilisté. Pokud měli volnou trasu k úniku do Ruska, kde se nestřílí, mohli ji ve středu využít, ale vypadá to, že to hladovým civilům někdo znemožnil. Rusko je nepřítel a tak je možná raději nechají o hladu a žízni ve sklepech.

0 8
možnosti
JS

J64o65s52e40f 24S87u22k

10. 3. 2022 1:01

To snad nemyslíte vážně ;-O. Takže za vybombardování nemocnice s porodnicí si vlastně můžou Ukrajinci sami 8-o

2 0
možnosti
Foto

J51a17n 44P70e88l34c13l

10. 3. 2022 0:39

Za toto si jednou zaslouzis provaz, Putine !!!

4 0
možnosti
JS

Nechápu, jak někteří diskutující přišli na to, že Svět či NATO "nic nedělá" nebo že "přihlíží", nikdy v historii se Svět takto agresorovi nepostavil, ještě nikdy se žádný stát tak rychle neocitl v mezinárodní izolaci, jako je dnes Rusko, snad každý stát Evropy nasadil, nemalou část nejenom ekonomiky, aby Putina odstavil od moci. Uvědomují si ti, co volají po vojenském zásahu proti Rusku, že to je přesně to, co Putin tvrdí, že Západ celou dobu chce? Vojenský zásah konflikt jen rozšíří a obětí bude více.

3 0
možnosti
DP

Dávno měly Ukrajině pomáhat stíhačky NATO !

1 0
možnosti
LN

Nechapete ze o to Putinovi jde?!? Celou dobu tvrdi, ze bojuje se zapadem, nemuzeme udelat nic strategicky horsiho, ze na nej vletet, jen mu to potvrdime a pomuzeme mu v argumentaci a presvedcovani Rusu.

Aktualne je putin v naproste izolaci a fakticky to nema sanci ustat, je jen otazka kdy skonci...

1 0
možnosti
ZS

Je zajimave, ze narod ktery zije v takove blizkosti Ukrajiny nema poneti co se tam deje a delo za poslednich 8 let.

1 0
možnosti