Ukrajinští doktoři vyoperovali z těla vojáka kus výbušniny. Nyní se muž zotavuje. (18. srpna 2023) | foto: Velení zdravotnických sborů ozbrojených sil Ukrajiny

Ukrajinští lékaři vyoperovali vojákovi z těla kus miny, zasahoval i pyrotechnik

  • 8
Ukrajinští lékaři provedli úspěšnou operaci, při níž z těla zraněného vojáka odstranili část miny. U operace na frontě byl přítomný i pyrotechnik, který musel potvrdit, zda lze předmět z těla bezpečně odstranit. Nyní se ukrajinský obránce zotavuje, a čeká ho evakuace.

Velení zdravotnických sborů ozbrojených sil Ukrajiny zveřejnilo na svém facebookovém účtu fotografie z operace, která se zdá téměř neuvěřitelná. Ukrajinští lékaři ve vojenské nemocnici totiž v těle zraněného vojáka našli cizí předmět.

Z rentgenového snímku pak zjistili, že se jedná o násadu miny. Před samotnou operací tak musel u vojáka zasahovat i pyrotechnik. Potvrdil, že cizí předmět lze bezpečně odstranit.

„Stav pacienta je nyní stabilizovaný. Specialisté zdravotnických sil ho připravují na další lékařskou evakuaci a následnou rekonvalescenci,“ dodalo velení na Facebooku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video