Diskuze

Pozitivní i po očkování Sputnikem. Mrzí nás to, vzkázali prezidentovi z Ruska

Argentinský prezident Alberto Fernández oznámil, že má pozitivní antigenní test, ačkoliv už byl letos očkován proti covidu-19 vakcínou Sputnik V. Ruský výzkumný ústav, který přípravek vyvinul, prezidentovi vzkázal, že ho to mrzí, ale že vakcína i tak zaručí alespoň mírný průběh nemoci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Áno, pozitívny po očkovaní. Štatistika na 100 000 očkovaných osôb Sputnik - 95, Astra - 700, SioPharm - 356, Moderna - 177, Pfizer/BionTech - 555.

0 0
možnosti
Foto

Vypadá to, podle posledních zpráv, že se konečně dodávky vakcín rozjely. Je to jistě také tlak obyvatelstva, vyhrabat se z těch omezení dokážeme, až bude 70-80% obyvatelstva očkováno.

0 0
možnosti
Foto

Jako už dvakrát očkovaný (Biontec-Pfizer-vakcínou) snad mohu sdělit své pozorování.

Ve svých 82 mám už 15 roků trojnásobný bypass koronárního problému, zatím vše opravdu v normálu, jezdím na kole, místo výtahu beru schody.

První očkování nejdřív zcela bez mimořádných jevů, čtvrtý den se dostavila chvíle zvýšené únavy a poklesu energie dopoledne, což je zcela výjimečný čas, ale asi za dvě hodiny to bylo pryč. Ztěžkly mi nohy, byl jsem rád, že jsem došel domů.

Druhé očkování, po měsíci, nedělalo zase dlouho nic, ale jedenáctý den, byl jsem dopoledne v kostele, jsem dostal nepravidelný srdeční rytmus, zase dopoledne, neobvyklá doba. Normálně mám v klidu asi 50 tepů za minutu, v neděli to bylo zcela bez příčiny nějakých 80 až 90 s vynecháváním. Přešlo to ale asi za půl hodiny, od té doby se cítím opět fit.

Zde uvedená pozorování jsem jako vědec samozřejmě dal do souvislosti, po vakcině dojde k nezvyklým aktivitám imunního systému a ty se pozornému pozorovateli také projeví.

Proto bych všem opatrným radil, nechte se očkovat, ale nezapomeňte si předem zjistit, komu se máte hlásit se zvýšenou reakcí. To je nejlepší bezpečnostní opatření. I na ty trombózy z AstryZenecy má každá nemocnice správné léky, jenom se to nesmí nechat rozvinout.

0 0
možnosti
JP

Vakcína funguje a bez ní bych se cítil mnohem hůř, řekl dnes Alberto Fernandez Infobae. Řekl, že se cítí dobře a nemá žádné vážné příznaky.

https://nationalpost.com/news/world/argentine-president-tests-positive-for-covid-19-months-after-taking-first-dose-of-russia-vaccine

Aky kontrast s tym nadpisom ;-)

0 0
možnosti
FK

To, že to nebude 100%, tak to je snad u každé vakcíny. Jen bych to nepřeháněl s těmi desetinami procent. 91,6% :-) To je fakt humorné....

1 0
možnosti
BV

Pane Kalvodo,

s přesností na ty desetiny se uvádí účinnost i ostatních vakcín. Ta hodnota vychází z výsledků testování

Obávám se, že kdyby to zaokroulili na 92% tak budete první co bude řvát, že podvádějí a uvádí vyšší hodnoty;-D

2 0
možnosti
TB

Ačkoliv jsem jinak k Rusku velmi kritický, toto je zcela normální a není na tom nic divného.

3 0
možnosti
PM

Souhlas. Podstatné je, že očkovaný má prakticky bezpříznakový průběh a téměř jistě virus nešíří. Je to tak u Pfizeru a předpokládám, že i u dalších.

BTW, moje maminka má po první dávce a 4 dny po ní se nakazila. Naštěstí prakticky bez příznaků

1 0
možnosti
JV

J40a69n 11V12r68a60j98a

4. 4. 2021 9:12

„Lékaři předepisují léky, o nichž toho málo vědí - proti nemocím, o nichž vědí ještě míň - lidem, o jejichž stavu nevědí vůbec nic.“

0 0
možnosti
DP

Vygooglila jsem si, že PCR test vyšel také pozitivně. To aspoň mohla redakce formou aktualizace v článku uvést.

Všichni bychom měli vědět, že ochrana proti covidu není 100% u žádné vakcíny. Můžeme jen doufat, že právě v našem případě bude vakcinace účinnější. Nic víc a nic méně.

1 0
možnosti
DN

Kdyby to redakce v rámci aktualizace uvedla, ztratil by účel titulku ten "správný" efekt, jehož úmysl je zjevný.

1 0
možnosti
PT

To je zase zpráva, o ošklivém Rusku, a strašlivé horčce 37,3 , není to náhodou u všech vakcín, že k nákaze s mírným průběhem může dojít. ?

5 1
možnosti
Foto

Horečka 37,3. Taky dobrý.

5 0
možnosti