Řidič autobusu přiznal, že u výjezdu z tunelu zazmatkoval

Řidič autobusu přiznal, že u výjezdu z tunelu zazmatkoval | foto: Profimedia.cz

V rakouském tunelu se převrátil patrový autobus

  • 20
Celkem 45 lidí bylo zraněno, z toho pět těžce, při noční dopravní nehodě v Tauernském tunelu na rakouské dálnici A10. Řidič dvoupatrového autobusu z Bosny, který vezl 53 cestujících, při výjezdu z tunelu zpanikařil a narazil do středové betonové zábrany. Autobus dostal smyk a převrátil se.

Za ním jedoucí řidič osobního vozu strhnul řízení, vjel do protisměru a také se převrátil.

Šofér autobusu byl lehce zraněn. Cestující pocházeli z Bosny, ze Slovinska, Švédska a z Chorvatska. Na místě zasahovaly tři desítky zdravotníků a přes dvacet dobrovolných hasičů.

Čtyřiačtyřicet zraněných odvezli záchranáři do okolních nemocnic. Devatenáct lidí bylo hospitalizováno, zbytek byl ošetřen ambulantně.

Betonová zábrana začíná oddělovat krátce před výjezdem z tunelu oba jízdní pruhy. Řidič autobusu později přiznal, že ztratil přehled, nevěděl, kam má přesně jet a propadl panice.

Tauernská dálnice byla až do rána uzavřena v obou směrech, krátce před 5. hodinou byl obnoven provoz ve směru na Salcburk.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video