Pondělní požár v pařížském hotelu zabil nejméně sedm lidí a čtrnáct zranil.

Pondělní požár v pařížském hotelu zabil nejméně sedm lidí a čtrnáct zranil. | foto: ČTK

V Paříži hořel další dům s Afričany, sedm lidí zemřelo

  • 87
V Paříži během pár dnů opět hořela ubytovna pro africké imigranty. Při nočním požáru zemřelo nejméně sedm lidí. V pátek si oheň vyžádal sedmnáct životů, mezi mrtvými bylo čtrnáct dětí. Hasičům trvalo půl druhé hodiny, než dostali oheň ve zchátralé budově v centru města pod kontrolu.

Z okna budovy vyskočilo před plameny dítě. Následkům zranění podlehlo v nemocnici. Dalších šest těl nalezli záchranáři uvnitř budovy. Zraněno bylo čtrnáct lidí.

Příčiny požáru, který vzplanul ve výtahové šachtě pětiposchoďové budovy, zatím nejsou známy. Podle starosty třetího obvodu žilo v domě ilegálně dvanáct rodin z Pobřeží slonoviny, které žádaly úřady o povolení k pobytu ve Francii.

Páteční požár v útočišti afrických přistěhovalců vyvolal protesty na ulicích Paříže. Čtrnáct ze sedmnácti udušených byly děti. Starý zanedbaný dům ve 13. obvodu francouzské metropole obývali přistěhovalci z Afriky. - více zde

O víkendu vyšli do ulic Paříže hlavně Afričané a vyzývali politiky, aby imigrantům zajistili lepší bydlení. Demonstrací se zúčastnili i levicoví aktivisté a nátlakové skupiny. Francouzské politiky obviňují z přehlížení tohoto problému.

Pondělní požár je už třetím smrtelným neštěstím v pařížských domech s africkými přistěhovalci. V dubnu tam oheň zabil 24 lidí. Asi polovina z nich byly děti. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video