Životní prostředí podle bamberské policie zasaženo není a lidem žijícím v blízkosti podniku nic nehrozí. Ilustrační foto.

Životní prostředí podle bamberské policie zasaženo není a lidem žijícím v blízkosti podniku nic nehrozí. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

V německé továrně unikla chemikálie, přes sto lidí se přiotrávilo

Sto jedna lidí se přiotrávilo při úniku chemikálie v továrně na elektrické spotřebiče v bavorském Bambergu nedaleko západočeských hranic. Několik zaměstnanců firmy Bosch museli ošetřit záchranáři na místě, zbylé rozvezli do nemocnic.

Chemikálie unikla asi ve dvě hodiny ráno při antikorozním opracování kovových dílů. Při následné chemické reakci se uvolnily jedovaté výpary. Zaměstnanci si jeden po druhém začali stěžovat na zdravotní potíže.

V důsledku vdechování výparů se jim špatně dýchalo a bylo jim nevolno. Několik z nich záchranáři ošetřili přímo na místě, další převezli do nemocnic. Nikdo ze zaměstnanců není v ohrožení života.

Na místě zasahovali hasiči, policisté i dobrovolníci a výroba byla zastavena. Podle mluvčí společnosti bylo v době havárie v hale přibližně 160 lidí z celkových osmi tisíc zaměstnanců.

Životní prostředí podle bamberské policie zasaženo není a lidem žijícím v blízkosti podniku nic nehrozí.

V továrně se vyrábějí kovové díly, které dělníci vkládají do antikorozní lázně a následně balí do plastové fólie. Provoz v továrně byl obnoven krátce po šesté hodině ranní. Příčinu úniku teď vyšetřuje policie.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video