Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Reuters

Výherce dvou miliard korun v loterii se v Anglii nepřihlásil o výhru

  • 10
Výherce 64 milionů liber (asi dvou miliard korun) v evropské loterii EuroMillions se v Británii včas nepřihlásil, a tak peníze půjdou na charitu. Uvedla to dnes stanice BBC, podle které se jedná o největší nevyžádanou výhru v historii.

Neznámý člověk zakoupil sázenku 8. června v hrabství Hertfordshire severně od Londýna a vyhrál pohádkovou částku s čísly 5, 11, 22, 34, 40 spolu s dodatkovými čísly 9 a 11. Státní loterie se snažila najít výherce pomocí letáků, novinových výzev i veřejným vyvoláváním. O půlnoci v noci na dnešek výhra propadla.

Doba pro vyžádání výhry je 180 dní. "Mohu potvrdit, že držitel sázenky se nepřihlásil před vypršením termínu pro vyzvednutí peněz, čím bohužel přišel o tuto neuvěřitelnou sumu," prohlásila mluvčí loterie. Vyzvala všechny sázející, aby si vždy pořádně uschovali a také kontrolovali své sázenky.

Obyvatelé hrabství Hertfordshire se před vypršením lhůty snažili los najít všude možně. Věří, že majitel sázenku ztratil, a ani neví, že on byl tím šťastným výhercem (více o případu nevyzvednuté výhry čtěte zde).

Británie zažila předtím podobný případ v roce 2005, kdy se nepřihlásil výherce 9,4 milionu liber.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video