Záchranáři odváží útočníka, který v Malajsii vpadl do školky s mačetou a kladivem (7. července 2011) | foto: AP

Útočník ohrožoval děti mačetou a kladivem, zneškodnila ho policie

  • 6
Do mateřské školky v Malajsii vtrhl muž ozbrojený mačetou a kladivem a držel třicet dětí a tři učitele jako rukojmí. Útočníka po sedmi hodinách vyjednávání přemohla policie, všichni rukojmí z incidentu vyvázli bez zranění.

Útočník do školky ve městě Muar na jihu země vtrhl ve čtvrtek ráno. Policie okolí dvoupatrové školky uzavřela a začala s mužem, který je podle místních médií mentálně narušený, vyjednávat.

Podle listu New Straits Times muž po vyjednávačích požadoval, aby mu dali střelnou zbraň. Jinak hrozil, že děti pozabíjí. To ale policie nepotvrdila. Přivolaný psycholog během vyjednávání prohlásil, že se útočník uklidnil, má hlad a chce jídlo. Po sedmihodinovém vyjednávání do budovy vpadla zásahová jednotka a muže přemohla.

Šéf místní policie Suhaimí Ahmad oznámil, že všichni rukojmí byli osvobozeni. Policie údajně do školky před akcí střelila slzný plyn a útočníka během operace zranila - některá místní média informovala o střelném zranění.

"Děti i učitelé jsou v bezpečí. Muž, který je zajal, byl vyzbrojený kladivem a mačetou. Nyní je v nemocnici," řekl po akci pod podmínkou anonymity jeden ze zasahujících policistů agentuře AFP.

Stát Johor, Malajsie

Stát Johor, Malajsie


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video