Diskuze

Trump vyzval ke smíření, spořádaně předá moc. Násilí mě pobouřilo, řekl

Americký prezident Donald Trump odsoudil středeční vpád svých příznivců do budovy Kapitolu ve Washingtonu. Ve videu zveřejněném na Twitteru uvedl, že jej pobouřilo „odporné“ násilí, které události provázelo. Protestující podle něj znesvětili sídlo americké demokracie. Násilnosti mají už pět obětí, zraněním podlehl policista.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už mu cvaká vzadu dole. A to je dobře pro všechny. Doufám, že se republikáni brzy vzpamatují a za čtyři roky nabídnou někoho normálního.

3 0
možnosti
TL

No buďme rádi, že ten sebestředný psychopat nenadělal za své funkční odbobí nějaký zásadní maras.

2 0
možnosti
MM

Lhář prolhaná.

A Národní gardu do budovy Capitolu povolal Pence, když zatelefonoval úřadujícím ministrovi obrany, ne trump, jak o sobě lživé prohlašuje.

3 0
možnosti
Foto

Federální prosecutor právě prohlásil, že zahajuje vyšetřování ohledně Trumpova podílu na riots. Začíná mi být Donalda docela líto ale co se dá dělat.

1 0
možnosti
Foto

Trump prave tweetnul, ze se nezucastni inaugurace.

Jako by tam po vsem tom hnusu o neho nekdo stal. R^

4 0
možnosti
MM

Nemyslím ze by prolhaneho Agenta oranzutana někdo postrádal.

0 0
možnosti
Foto

Jak jsem již napsal,"too little too late". Kola na jeho vyhození z funkce s okamžitou platností se již točí na plné obrátky. Stovky těch domácích teroristů jsou již obžalovány a další stovky, které poznal jejich zaměstnavatel na záběrech kamer (někteří měli na sobě dokonce mikiny s logem svého zaměstnavatele)byli okamžitě vyhozeni ze zaměstnání. Internetoví agenti dávají dohromady seznamy lidí, kteří se podíleli na ničení Capitolu a vypsali odměnu za každého nahlášeného magora , kterého jejich spoluobčané občané na záběrech poznali. Tohle bude ty mdlé mozky bolet a nejen je. Dominion Co. právě zažalovala Donaldovu právničku "Kraken" Sidney Powell za křivé obvinění z podvodů při volbách a žádá odškodnění, světe drž se, 1.3 miliard USD. Když nikdy, tak nyní musí "Kraken" ty důkazy u soudu vybalit. To samé se chystá na šíleného Rudyho a další Donaldovi právníky. Všichni počítali s tím, že Donald volby vyhraje a budou proto dál pod jeho ochranou ale jak říká náš pán nejmoudřejší, všechno je jinak.

Já bych se vsadil, že Amerika bude pro celou Trumpovu rodinu moc malá, ve Skotsku nejsou vítáni, takže skončí buď v Izraeli, nebo UAE, kde jim prozřetelně mladý Kushner již delší dobu připravuje půdu. Bylo to ale o fous, protože Donald měl připravené plány jak ovládnout se svou rodinou Ameriku ala Putin, nebo Kim

a mohlo se mu za pomoci mdlých mozků lůzy i povést.

3 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že pokud jde o Donalda, už se nic nezmění. Pence do toho nepůjde (myslím 25. dodatek) a v případě impeachmentu by musely Trumpa odsoudit dvě třetiny senátorů - to se asi taky nepovede. Na druhou stranu Donald ví, že to tentokrát přepísk, takže se do konce mandátu bude mírnit; koneckonců, pořád ještě mu hrozí stíhání jakmile ten mandát skončí.

2 0
možnosti
MP

Věděli jste, že v USA bylo celkem 14 prezidentů před Georgem Washingtonem?:-)

0 2
možnosti
AF

A81l69e86š 58F62r28ý74b45a

8. 1. 2021 14:32

já ne Ale snad na tom ani tak nezáleží?

1 0
možnosti
MZ

Americane se tedy za necele dva tydny oranzoveho blazna zbavi. Jak se s nim vyporada GOP, je otazka.

Trump rozhodne nezmizi ze zemskeho povrchu, ale jeho vliv bude hodne omezeny. Urcitym faktorem take bude zda dojde k formalnimu vysetrovani ci obvineni .

Hodne napovi republikanske primarky pred doplnovacimi volbami do Kongresu. Urcite se najdou kandidati, kteri o jeho podporu nebo spise o podporu jeho skalnich fans budou stat.

Nicmene neverim tomu, ze si RNC necha do nominaci kecat zpusobem jakym to Trump delal pri minulych primarkach. Ostatne, jeste pred tydnem se nechal slyset, ze kdo ho nepodpori, toho znici a pry uz ma seznamy neloajalnich urediku ci kongresmenu.

9 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 12
možnosti
JM

Zajímavé video jak sami policisté kolem Capitolu odstraňují zábrany a někdo v mikině za nimi zve demonstranty dovnitř ...Nezdá se to být co fake news ale vyloučit to samořejmě nelze..

https://twitter.com/KassandraKitson/status/1346947029583486977

Spíše to vypadá , že se celá ta šarvátka někomu moc hodila a bylo ji napomoženo. Možná měla sloužit k poškozední Trumpa a jako důvod pro jeho demonstrativní "vykopnutí" z bílého domu pomocí impeachmentu.

V každém případě, ve srovnaní s pravidelným a tolerovaným rabováním center mnoha amerických měst pod vlajkou BLM , šlo vlastně jen o drobnou demonstraci s malým rozsahem škod, která nepředstavovala "puč" , protože stejně nemohla nic zvrátit a maximálně trochu vystrašila sebejisté kongresmany ...

Ale souhlasím s názorem , že jde o velkou ostudu celé Ameriky a náznak úpadku impéria , které už vůbec nepůsobí tak sebevědomě a kompaktně jako dříve a společnost je zde hluboce rozdělena ...

Trump je přitom jen důsledkem tohoto vývoje nikoliv jeho příčinou .

5 14
možnosti
JV

J81i28ř48í 72V40a30c79a

8. 1. 2021 13:44

Zde je zdokladováno, kde se vzalo přesvědčení, že to byla Antifa (nakonec nejspíše nebyla, protože to byli obdobní zmetci z pravého tábora) .... skuteční podporovatelé Trumpa s jejich násilím na místě nesouhlasili.

Jenže jak říká náš klasik Jára Cimrman: Bylo to to jediné, co s tím zvládli udělat.

1 5
možnosti