(ilustrační snímek) | foto: AP

Policistka v USA vešla do bytu souseda a zastřelila ho. Myslela, že je doma

  • 335
Policistka v americkém Dallasu zastřelila svého souseda, když omylem vešla do jeho bytu v domnění, že je doma. Sama to pak ohlásila na policii. Přesná příčina neštěstí zůstává nejasná.

Obětí je šestadvacetiletý Botham Jean, který byl sice převezen do nemocnice, ale tam jej prohlásili za mrtvého. 

Policistka, jejíž jméno média nezveřejnila, se vracela domů do luxusního bytového domu jižně od dallaského centra ve čtvrtek večer po službě. Vešla do bytu, v němž spatřila Jeana. Začala střílet a souseda zasáhla.

Zástupce dallaské policie Warren Mitchell v pátek řekl, že policistka ještě nebyla vyslechnuta. Proč začala žena zákona okamžitě střílet i to, jak se dostala do sousedova bytu, zůstává neobjasněno. Ona sama žádné zranění neutrpěla. Prozatím byla postavena mimo službu. 

Někteří lidé na Twitteru spekulují, že policistka mohla být opilá. 

07.září 2018 v 19:15, příspěvek archivován: 07.září 2018 v 19:23

@abutler04 "Off-duty," "At a news conference early Friday, Dallas police Sgt. Warren Mitchell said they had yet to interview the officer...." How much you want to bet she was drunk???? #SgtWarrenMitchell needs to answer why she hasn't been interviewed? #DallasPDCoverUp

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video