U pobřeží USA se převrátila nákladní loď, pohřešují se čtyři lidé

  • 36
Americká pobřežní stráž zachraňovala v neděli posádku nákladní lodi, která se u východního pobřeží USA začala silně naklánět na bok a které nyní hrozí potopení. Z celkem čtyřiadvaceti lidí na palubě plavidla Golden Ray se podařilo na pevninu převézt dvacet, čtyři lidé se pohřešují.

Příčina nehody zatím není známá. Nákladní loď plující pod vlajkou Marshallových ostrovů převáží vozidla a do potíží se dostala při plavbě podél pobřeží státu Georgia v noci na neděli.

Silně se naklonila na levý bok a posádka, která už nedokázala plavidlo stabilizovat, vyslala nouzový signál. Záchrannou operaci přerušil požár na palubě, a tak záchranáři přestali pátrat po zbylých čtyřech členech posádky.

„Nedokážeme přesněji říci, co se uvnitř plavidla děje a zda už byl oheň zcela uhašen,“ uvedl velitel pobřežní stráže John Reed. 

Odborníci se snažili náklon lodi zmenšit tak, aby záchranáři opět mohli dovnitř.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video