Špionážní služby CIA hledá nové zaměstnance.

Špionážní služby CIA hledá nové zaměstnance. | foto: Profimedia.cz

CIA hledá agenty znalé ruštiny, umístila inzerát ve washingtonském metru

  • 58
Ve washingtonském metru se objevil inzerát hlavní americké špionážní služby CIA, která nabízí práci lidem zběhlým v ruštině. Fotografie inzerátu se objevila na twitterovém účtu zpravodaje agentury Reuters. Dvoujazyčný rusko-anglický text uchazečům slibuje, že v Ústřední zpravodajské službě na ně čeká „hora příležitostí“, jak svou jazykovou znalost využít.

Znalost cizích jazyků je „životně důležitá pro naší národní bezpečnost,“ stojí v inzerátu doplněném logem CIA a adresou webových stránek špionážní ústředny. Plakát je umístěn na stanici metra Foggy Bottom nedaleko sídla amerického ministerstva zahraničí a univerzity George Washingtona.

29.března 2019 v 15:15, příspěvek archivován: 30.března 2019 v 15:59

@CIA⁩ recruitment poster in the Metro at Foggy Bottom, home of the State Department and GWU. Headhunting? ⁦@StateDepthttps://t.co/MDRg1p3KJq

Inzerát v sobotu neponechala bez povšimnutí ani ruská média. Státní televize RT na svém anglickém webu uvádí, že CIA zřejmě zoufale potřebuje ruskojazyčné mluvčí, protože v inzerátu je gramatická chyba. Místo obratu „je životně důležitá“ je v reklamě napsáno „jsou životně důležitá“. „Dnes už v Rusku píší bez chyb jenom agenti CIA. Tak k čemu pravidla,“ poznamenal k tomu uživatel Twitteru Saferprim

30.března 2019 v 11:33, příspěvek archivován: 30.března 2019 v 16:39

@davidbrunnstrom @CIA @StateDept Сейчас по русски в России, пишут без ашипок, только агенты ЦРУ. Так что все норм.

Loni se reklama nabízející zájemcům znalým ruštiny práci v CIA objevila na Twitteru a vyvolala prý velký zájem Rusů. Hlásit se ale mohli jen lidé s americkým občanstvím, napsala RT. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video