Diskuze

Chauvinovi hrozí desítky let vězení, policejní rasismus s ním však nekončí

V případu expolicisty Dereka Chauvina, který byl v americkém Minneapolisu odsouzen za vraždu černocha George Floyda, je téměř dobojováno. Usvědčený vrah už čeká „jen“ na výši trestu. Ta se může vyšplhat na desítky let vězení. Systémový rasismus však vyvrcholení ostře sledovaného případu, který vyvolal bouřlivé protesty v celých Spojených státech, neřeší ani zdaleka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Půjde-li to takto dál, brzy vymizí v USA "bílý" policajt! Druh na vymření.Rv

4 1
možnosti
FE

Já pozoruji především novinářský rasismus i rasismus etnických menšin. Podotýkám, že o věci něco vím. Bydlím v Brně ve čtvrti, které se říká bronx. Projevy Romů vůči Čechům jsou vesměs rasistické

5 1
možnosti
JS

je zvláštní, že v porotě byla přesně polovina bělochů, myslel jsem, že je porota losována. Porotci jsou ještě připouštěni, ale i tak je celkem nepravděpodobné že k obsazení došlo náhodně. Soud činu toho policisty je jasný, ale vyvolává otázky zda bohyně Justice nedostala navíc i na zadeček

1 1
možnosti
Foto

J77i64r44i 12B60i64l16i49n85a

22. 4. 2021 19:33

Ne, porota neni losovana a do jejiho vyberu zasahuje obhajoba i obzaloba. Porotci jsou navic chraneni anonymitou aby mohli rozhodovast bez strachu.

Mistni diskuteri to maji v hlavickach casto trochu pomotane.

0 2
možnosti
JB

Minneapolis’ George Floyd Square features special instructions for White people

2 0
možnosti
JB

Na náměstí, G Foyda je vývěska se speciálními instrukcemi, jak se mají běloši chovat.

je to jasná provokace, jenže když i president Biden, místo uklidnování situace, přilévají benzinu do ohně, tak mámobavy, že to jednou vybuchne. A to dělá i řada dalších demokratických politiků

10 0
možnosti
JB

Podívejte se jak noví multimilionáři oslavují. Je to kousek od začátku, dál se již dívat nemusíte, ale je to zajímavé.

Jednou sem četl studii,zda dokáží tyto lehce nabyté peníze udžet. Ve většině případů ne.

Nakonec co sám znám, tak R King dostal 3 a půl miloonu a po roce již žádal o státní podporu, že nremá z čeho žít.

https://www.youtube.com/watch?v=wik0L3ICABg

7 0
možnosti
SW

Policejni rasismus. Aha. To ze cernosi zabiji rocne tisice cernochu, to je v pohode. O tom se moc nemluvi, ostatne je to normalka. Ale ze kdyz maji policiste spatne zkusenosti s am. cernochy a podle toho to v USA vypada, to je rasisticke. Kdyby am. cernosi spolupracovali s policii, slusne se chovali, slusne mluvili a vubec byli slusni, tak by spousta problemu ubyla. Tim, jak utikaji a casto sahaji na zbrane, tim se vse horsi.

15 3
možnosti
MB

Nevim jestli Chauvin byl rasista, ale obvinen, souzen a odsouzen byl pro vrazdy 1. a 2. stupne a za zabiti, ne z rasizmu. Vy jste zde naopak svym rasismem uz dost nechvalne proslula a je jasne, ze nejste schopna ve svem fanatismu zaujmout nezaujate stanovisko. To porota dokazala a vrah je za mrizemi. Prave koukam, je v maximum security vezeni a je obklopen hlidaci, aby se mu nestalo neco neprijemneho driv nez se dozvi vysi trestu. To vite, ve vezeni sedi rasistu jako je zrejme on, asi hodne.

2 17
možnosti
JB

Chápem rozdiel Európa a USA. Je veľký rozdiel byť policajtom v Európe a v USA, kde takmer každý občan vlastní strelnú zbraň. V Európe nie je vidieť aby policajt pri bežnej dopravnej kontrole tasil zbraň, ale v USA je to pravidlom.

Vynesený rozsudok pokladám za správny, lebo Chauvino sa nesprával ako policajt, ale ako násilník. Veď ten človek už ležal so spútanými rukami za chrbtom, tak že jeho šanca klásť odpor bola minimálna. Chauvino aj sám musel cítiť, že Floyd sa už nehýbe a mal s tým klačaním na jeho krku prestať! On ale chcel tým, ktorí sa na tento zásah prizerali, ukázať akú má vlastne moc.

Sám si to zavaril, tak nech pyká!

1 8
možnosti
PB

Skutečnou vraždu přece jen vnímám jinak. Jedna místní redaktorka zde jednou napsala výraz banální mord. Vzhledem k tomu, že nespolupracoval, pral se, byl několikanásobný recidivista, je pro tuto nepříjemnou událost přiléhavější novinářské pojmenování banální zabití.

6 0
možnosti
LS

Přesně jste vystihl, kdy tzv. antirasisté selhávají v kritickém myšlení. Dnešní USA nám předvádějí naprosto stejnou uměle vyvolanou davovou hysterii nenávisti přesně tak, jak to dělali komouši v padesátých letech u nás.:-/

2 0
možnosti
DS

Takže byl ve skutečnosti odsouzen za zabití, ne za vraždu. Jiné články to nezohledňují, respektive přesněji řečeno nevysvětlují, z čeho byl konkrétně viněn a co použité právní pojmy znamenají.

0 0
možnosti
JB

Dostal 3 flastry. Za dvě vraždy a jedno zabití

0 0
možnosti
TN

Zlatý Trump. Co čtu vedle o Bidenovi. Prostě když chce policajt zkontrolovat černého, je to špatně.

15 2
možnosti
MB

Vy nazyvate popravu cloveka policejnim urednikem na ulici pred svedky kontrolou? Jste normalni?

1 13
možnosti