Diskuze

Potvrzeno. O post ukrajinského prezidenta se utkají Zelenskyj a Porošenko

Ukrajinská ústřední volební komise ve čtvrtek potvrdila, že do finále prezidentských voleb postupují herec Volodymyr Zelenskyj a stávající hlava státu Petro Porošenko. Komise to oznámila po sečtení všech hlasů. Voliči v prvním kole vybírali kandidáty minulou neděli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolomojskyj postřehl, že Ukrajinci již mají dost vlády oligarchů s izraelským a švýcarským občanstvím jako je Porošenko-Walzman, Tymošensková-Kapellmanová, Hrojsman-Grosmann a i když sám k nim patří, nastrčil místo sebe komika Zelenského. Ukrajina se dostane pouze z deště pod okap.

0 0
možnosti

Vždyť je to jedno. V dnešní době bláznů ve vrcholných funkcích.

0 0
možnosti

Vidím , že je zde mnoho naivní lidí . Ukrajina není Slovensko . Tam ta paní měla drtivý náskok z prvého kola , ale neměla proti sobě tu mašinerii co má pod palcem Porošenko . Jak jsem četl , DESET PROCENT je tak velký náskok , že by jej měl ten komik udržet a on měl náskok větší... ono to ve výsledku bude stejně jedno kdo vyhraje - Ukrajina není země , která by se den za dne změnila a zbavila se miliardových dluhů , které dluží MMF a vůbec západu. Spíše naopak. Tam se nic nezmění v dohledné době.

0 1
možnosti

Tak na Ukrajině se už hraje o parlamentní volby, které budou tento rok. Volby v roce 2014 byly specifické a prezidentské volby jsou určitým barometrem výrazných změn (silné oslabení řekněme "národoveckých" kandidátů - kandidáti jako Ljaško zcela propadli, Porošenko rapidně oslabil, výrazné posílení opozičního Jurije Bojka (4.místo - pokud se sečtou hlasy i Vikula, který opustil Bojkovu platformu a šel do voleb sám, ale názorově je totožný skoro, - tím ubral hlasy Bojka, s jeho hlasy by se Bojko patrně dostal do 2. kola), a je třeba si uvědomit, že Zelenského volili voliči opozice. Tj je předpoklad, že se Rada promění a většinu získají strany opozice. Ti mají již odlišné pohledy na problémy, které trápí Ukrajinu, takže změny mohou nastat.

0 0
možnosti

Tragéd nebo komediant. Divadlo bude pokračovat a je jdeno, jak volby dopadnou. Co jsem se ptal ukrajinců, tak je to absolutně nezajíma. Změna nebude žádná.....

2 0
možnosti

J13a68n 67S74o10u41č12e42k

4. 4. 2019 8:30

Oligarcha rozkrádající zemi proti kandidátovi ovládanému dalším oligarchou. Na výběr nic moc. Přesto si troufám tvrdit, že Zelenskyj vyhraje neboť Ukrajinci budou volit podle hesla horší to už být nemůže. A vzhledem k tomu, kolik Ukrajinců ze své země prchá, ať již na západ nebo na východ, tak se obávám, aby v příštích prezidentských volbách měl vůbec kdo volit.

6 0
možnosti

Nemyslím si, že po volbách přestanou celnící a policajti na Ukrajině brát úplatky a "průjezdné". Takže je jedno, kterej to vyhraje.

2 0
možnosti

Tak to nepřestanou v nejbližších padesáti letech. Tak zkorumpovaná společnost se jen tak nevidí. S ukrajinskými policisty mám zkušenost, že nedáte li deset dolarů do pasu, máte problém. Dáte li, tak i kdyby jste vezl auto plné mrtvol, je to jedno. Zažila jsem, když hlídač parkoviště po nás vymáhal více jak stonásobnou cenu s odůvodněním, že jsme cizinci.

1 0
možnosti

To druhé kolo je jasné. Porošenko je bez šance. Ostatně i tak to byl debakl (nepomohla ani neustálá podpora Porošenka ze západu, ani jeho národnostní retorika atp). Díval jsem se na výsledky v ozbrojených silách v tzv. zóně ATO (nárazníková linie mezi Ukrajinou a územím ovládaným bojovníky tzv LNR a DNR) - Rozdíl mezi Porošenko a Zelenskym byl pouhých cca 200 hlasů ve prospěch Porošenka, u pacientů ve vojenské nemocnici vyhrál Zelenskyj, ve výcvikovém středisku NATO vyhrál Zelenskyj. Tyto volby jsou velkým sociálním barometrem před volbami do parlamentu (rady), současná garnitura velmi rychle ztrácí dech. Jinak ty debaty nikoho na Ukrajině nezajímají, podle průzkumů o ně většina lidí nestojí a nijak je neovlivní.

1 0
možnosti

Ať vyhraje ten či onen, tak na Ukrajině nebude ještě dlouho klid. :-/

1 0
možnosti

Že by se historicky prokázalo, že volba politicky nezkušeného telete pomůže zemi v době válečného konfliktu s mnohem silnějším nepřítelem (ekonomickým i vojenským)? V této úvaze jsem silný skeptik, že by to mělo vyjít. Samozřejmě, že poté budeme všichni králi - když to vyjde, skeptici budou za hlupáky a když ne optimisti za naivky, ale to není na pořadu dne. Nechtěl bych nyní vybírat za takto svízelné situace komika...

2 5
možnosti

A vážně se dá mluvit o válečném konfliktu? O Krym Ukrajina reálně přišla a není už moc o co válčit. Je "pouze" třeba uklidnit situaci na východě země, kde ovšem nemusí být urovnání zcela nereálné. Rusko podle všeho o toto území nijak zvlášť nestojí, pokud by došlo na potvrzení vyšší autonomie, ta by se situace mohla uklidnit. Samozřejmě že to není žádná jistota, to by tvrdil jen naivka, naproti tomu si ale klidně troufnu tvrdit, že v poslední době tento konflikt nejvíc rozdmýchával právě Porošenko ve snaze odvést pozornost od jiných problémů a že s ním ve vedení naděje na urovnání není prakticky žádná.

Se Zelenským v čele by to nebylo ani náhodou snadné, ale alespoň ne nemožné...

2 0
možnosti

Kam se poděla Savcenkova - jak to že nevyhrála?

5 0
možnosti

Ta je přeci ve vazbě - už skoro rok.

2 0
možnosti