ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Svatba přes video. Ukrajina schválila sňatky online, pomohou vojákům

  • 5
Ukrajinci budou nově moci uzavřít sňatek pomocí videokonference. Obřad online povede matrikář, novomanželé podepíší oddací list v aplikaci Diia. Ukrajinská vláda přijala potřebné usnesení k zavedení novinky.

Svatby budou moci probíhat prostřednictvím portálu Diia, který na Ukrajině slouží k identifikaci občanů a sdílení digitálních dokumentů, píše ukrajinský portál Korrespondent.net.

Byla by pro vás lákavá možnost uspořádat svatební obřad přes videokonferenci?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 6. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Online sňatky by mohly pomoci například vojákům. „Vláda přijala usnesení o online registraci manželství. Nyní budou moci Ukrajinci uzavírat manželství přímo v aplikaci. Je to důležité zejména pro páry, které si kvůli válce nemohou být nablízku,“ uvedlo v prohlášení ukrajinské ministerstvo digitální transformace.

Nemůžeme odkládat život na později, říkají. Ukrajina zažívá svatební boom

Pro registraci sňatku je potřeba odeslat žádost v aplikaci. Samotný obřad pak povede oddávající pomocí videokonference, novomanželé podepíší oddací list v aplikaci.

7. března 2022


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video