Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Otrokyně pro Prahu. Ukrajinská policie rozbila gang, který verboval ženy

  • 21
Ukrajinská policie rozbila na jihovýchodě země zločinecký gang, který od loňského listopadu verboval a pašoval do českého hlavního města ženy, které tam sexuálně vykořisťoval. Policisté při této příležitosti osvobodili dvě Ukrajinky ze „sexuálního otroctví“, uvedla agentura Unian.

Ilegální byznys v přístavním městě Mariupol u pobřeží Azovského moře řídil čtyřiapadesátiletý muž. K ruce měl dva pomocníky, pětačtyřicetiletého muže a osmatřicetiletou ženu.

Ti dostávali odměnu 200 eur za každou ženu, kterou se jim podařilo získat a vyslat do Prahy. Oběti si tato dvojice vybírala z mladých žen a dívek, které se ocitly ve svízelné životní situaci, uvedla policie v komuniké.

Gang zhruba každé čtvrtletí do Prahy přepravil dvě až čtyři ženy, přičemž si strhával část peněz, které vydělaly poskytováním sexuálních služeb. Zátah na pasáky chystala policie několik měsíců, dodal Unian.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video