ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Matka sebrala puberťačce telefon. Tweety posílám i z lednice, tvrdí dívka

  • 163
Mladá fanynka americké zpěvačky Ariany Grande doma způsobila požár, když její pozornost zcela pohltil displej mobilního telefonu. Matka ji potrestala tím, že jí ho zabavila. Dorothy nelenila a objevila hned několik svérázných způsobů, jak se světem komunikovat i bez telefonu. Možnost, že to udělala i prostřednictvím „chytré“ lednice, ovšem mnozí zpochybňují.

Dospívající Dorothy se při vaření starala více o mobilní telefon, než o vaření samotné a způsobila v kuchyni požár. Když jí matka telefon zabavila, Dorothy propadla zoufalství. „Sebrala mi veškerou elektroniku, prý abych se více soustředila na své okolí,“ postěžovala si na Twitteru přes iPad svého bratrance.

Dorothy je totiž velkou fanynkou americké zpěvačky Ariany Grande, o které často tweetuje na sociální síti. Bála se, že kvůli zákazu přijde na Twitteru o své sledující, proto vymyslela způsob, jak s nimi být na síti dál ve spojení. 

Nejprve využila svou herní konzoli Nintendo, kterou jí potom bdělá matka také zabavila. A tak se mladá slečna rozhodla, že pro komunikaci na sociálních sítích využije jinou herní konzoli. „Máma mi vzala telefon i Nintendo DS, takže nemám na výběr, ale použiji Wii U. Děkuji všem za podporu a lásku,“ napsala přes herní konzoli na Twitter.

Snaha osvobodit Dorothy

Nakonec, poté co matka odhalila vynálezy své dcery a znovu přerušila její spojení se sociálními sítěmi, se na Twitteru objevil příspěvek, z něhož je zjevné, že je odeslán z LG Smart lednice. „Nevím, jestli to odešle tweet, mluvím se svou lednicí, co to je, sakra, máma mi znovu zabavila veškerou elektroniku,“ napsala.

Společnost LG neodpověděla deníku The Guardian na žádost o komentář a vysvětlení, ale webové stránky potvrzují, že se lednička na sociální média připojit dokáže. A tweet potvrzuje, že byl z lednice odeslán.

Příběh sdílelo více než dvanáct tisíc uživatelů a stal se populárním po celém světě. Uživatelé sociálních sítí pod hashtagem #FreeDorothy vyzývají k “osvobození Dorothy“ a chtějí, aby se vrátila na internet.

Český internetový publicista a odborník na sociální sítě Daniel Dočekal však zpochybňuje, že Dorothy tweet opravdu odeslala z lednice. „Žádná lednička od LG, ani ta nejchytřejší, nemá podporu pro Twitter,“ napsal na svém blogu.

Společnost LG údajně pro server BuzzFeed uvedla, že hypoteticky by z ledničky šlo odeslat tweet, ovšem v tom by se objevilo, že pochází z webu. Samostatná aplikace pro Twitter v lednicích není, vyvrátila firma, která ovšem kampaň #FreeDorothy předtím podpořila i na svém účtu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video