Turecké letovisko

Turecké letovisko | foto: Iva Černínová

Turistickým centrem v Turecku otřásly dvě exploze

  • 5
Dvě exploze otřásly oblíbeným turistickým letoviskem Antalya v jižním Turecku. Zranily šest lidí. Oznámila to stanice CCN Türk. K výbuchům došlo v rozpětí několika minut.

Podle státní tiskové kanceláře byly nálože umístěny v odpadkových koších v centru města. 

Agentura AFP s odvoláním na místní policii však uvedla, že druhá nálož explodovala v autobusu a měla údajně spíš způsobit rozruch než zabíjet. 

Mezi raněnými je podle turecké agentury jeden cizinec, jeho národnost však dosud není známá. 

Mluvčí Cestovní kanceláře Fischer Dan Plovajko uvedl, že se exploze nedotkly žádného z jejích 179 klientů v oblasti. Všichni pobývají v letoviscích vzdálených od města Antalya.

Oblíbená turecká přímořská letoviska zasáhly bombové útoky v poslední době už několikrát. K dvěma nedávným atentátům se přihlásila separatistická Strana kurdských pracujících (PKK).

Při posledním útoku v polovině července v západotureckém letovisku Kusadasi na břehu Egejského moře zemřelo pět lidí, včetně dvou turistek z Británie a Irska. Sebevražedný atentát tehdy spáchala žena. Více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video