ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Turecká akce. Pohřešovaný muž se připojil k záchranářům a pátral sám po sobě

  • 14
V provincii Bursa na severozápadě Turecka se tento týden odehrála nevšední pátrací akce. Té se omylem zúčastnil i samotný pohřešovaný. Došlo mu, že záchranáři pátrají po něm, až když volali jeho jméno.

Padesátiletý Beyhan Mutlu v úterý nejprve popíjel s přáteli, načež se zatoulal do místního lesa. Když se nevrátil, jeho manželka a přátelé po několika hodinách zalarmovali úřady a muže se vydala hledat pátrací skupina.

Mutlu pak v lese v jednom okamžiku na pátrající narazil a rozhodl se k nim připojit. Když pak členové skupiny začali volat jeho jméno, odpověděl: „Jsem tady.“

Jeden ze záchranářů si ho následně vzal stranou, aby se věc vysvětlila. „Netrestejte mě příliš přísně, důstojníku. Otec mě zabije,“ prohlásil prý „pohřešovaný“. Policie muže nakonec odvezla domů a podle britského zpravodajského serveru není jasné, zda mu dala pokutu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: BBC News, Turecko

Video