VIDEO: Propadlá silnice na Floridě odhalila tunel, který vedl do banky

  • 37
Deštivé počasí v úterý zmařilo pokus o vyloupení banky v americkém městě Pembroke Pines na Floridě. V důsledku podmáčené půdy se propadla část silnice nedaleko obchodního centra. Silničáři při prohlídce místa objevili 45 metrů dlouhý tunel, který vedl směrem k bance sídlící v nákupním středisku.

Případem se okamžitě začali zabývat agenti FBI, kteří tunel prohledali. „V průměru má tak 60 až 90 centimetrů. Je velmi malý a působí velice klaustrofobicky,“ uvedl speciální agent Michael D. Leverock pro televizi CNN.

Uvnitř tunelu nikdo v době propadu půdy nebyl. „Zatím nevíme, kdo za tím stojí. Mohli tady být naposledy před týdnem ale také včera,“ řekl agent. Podle první verze předpokládají, že na stavbě pracovali nejméně dva lidé.

Kriminalisté nevyloučili, že zatím objevili pouze část tunelu. Vynalézavost lupičů je však velice překvapila. „Něco takového jsem viděl jen ve filmech,“ divil se agent Leverock. 

Vyšetřovatelé na místě objevili rovněž kabel, který vedl k malému elektrickému generátoru umístěnému u vchodu do tunelu. Spolu s ním agenti našli také boty, malý žebřík a stoličku. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video