Indonéští vojáci prohledávají trosky letounu, který se ve čtvrtek zřítil do džungle. (28. června 2008)

Indonéští vojáci prohledávají trosky letounu, který se ve čtvrtek zřítil do džungle. (28. června 2008) | foto: Stringer, Reuters

Trosky letadla v indonéské džungli vydaly všech osmnáct těl

Indonéská armáda našla vrak havarovaného vojenského letadla. Stroj s osmnácti lidmi na palubě byl pohřešován od čtvrtka. Trosky záchranáři objevili v džungli, asi sto kilometrů jižně od Jakarty. Nikdo z cestujících nehodu nepřežil.

Dopravní letoun španělské výroby Casa 212 letěl z Jakarty do Bongoru na západu Jávy. Na palubě bylo dvanáct indonéských vojáků a šest civilistů, z toho tři cizinci: Brit, Singapurec a Ind. Cílem letu bylo otestovat mapovací kameru.

Záchranáři vrak lokalizovali v pátek, ale protože ležel v nedostupné oblasti, dostali se k němu až dnes ráno. Ray sdělil, že v oblasti stále panuje špatné počasí a že vzhledem k mimořádně obtížnému terénu nebude možné v krátké době těla dopravit do obydlených míst.

Mluvčí indonéského letectva Chaeruddin Ray řekl, že se zatím ani jedno z těl nepodařilo identifikovat.

Indonéská letadla stíhají v posledních letech nehody poměrně často. Indonéské civilní aerolinie mají po několika haváriích a po zjištění bezpečnostních nedostatků na svých strojích zakázáno létat do zemí Evropské unie.

Stroj Casa-212 se třemi osobami na palubě se letos v Indonésii zřítil už v lednu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video