Tříletá Američanka Alesaundra Tafoyaová

Tříletá Američanka Alesaundra Tafoyaová | foto: CNN

Táta ztuhl, ohlásila tříletá Američanka hasičům a zachránila mu život

  • 39
Tříletá Alesaundra Tafoyaová z kalifornské Mantecy si vzpomněla, co ji rodiče učili, když našla svého otce bezvládně ležet na gauči. Okamžitě běžela za hasiči. Podle CNN tak zachránila otci život.

Tafoyaovi své dceři soustavně vtloukali do hlavy, kde hledat pomoc, když se octne v nesnázích. Malá Alesaundra tak bezpečně věděla, kde najde hasiče i stanici záchranné služby.

Rodiče by se nenadáli, že tříletá dívka poučky brzy využije. Její otec Frank se v pátek předávkoval léky, na které nebyl zvyklý, a zkolaboval.

Alesaundra našla bezvládné tělo na zemi a okamžitě běžela do dva bloky vzdálené hasičské stanice, kterou dobře znala. Hasičům řekla, že její tatínek ztuhl a neprobouzí se.

Jednotku pak zavedla domů k otci, který seděl v obývacím pokoji a naléhavě potřeboval ošetření. Lékaři později uvedli, že by bez rychlé pomoci mohl i zemřít. "Je to poprvé, co k nám přišla tříletá holčička," řekl kapitán Robert Villalovoz, který na stanici slouží už dvacet let.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: CNN, Lékař

Video