Diskuze

Bojiště Badghís. Afghánští vojáci vytlačili Tálibán z provinční metropole

Afghánská vládní vojska ve čtvrtek opět získala kontrolu nad hlavním městem západoafghánské provincie Badghís, na které ve středu zaútočili bojovníci islamistického hnutí Tálibán. Do regionu byly zároveň vyslány stovky dalších afghánských vojáků. Informovalo o tom afghánské ministerstvo obrany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tam s prostě bude opakovat vietnamský scénář, asi jen bez vrtulníkové evakuace americké ambasády.

Ta země nechce národní stát, žádný afghánský národ ani neexistuje. Už vůbec nechce demokracii a nemá smysl ji tam budovat.

Civilizovaný svět by měl přijmout ty inteligentní, prozápadně orientované, vzdělané. A zbytek ať si tam funguje, jak chce. Je to hlevně věc Íránu a Západní Indie, jak se popasují se svým sousedem.

Na severu jsou ruské satelity, ti si klid na hranici zařídí. Případně tam přijde udělat klid Rusko a tentokrát islamisty už nebudou podporovat USA.

3 1
možnosti

ale oni by je podporovali a opět věřili, že tentokrát už si je pohlídají a udrží na řetízku... protože je zajímá jen geopolitika jejich vlivu a zisky mocných v zákulisí, vše ostatní je jen mediální opar...

0 2
možnosti

.Hlavní národnosti v Afganistánu jsou Paštu, Tadžik, Uzbek, Turkmen, Baluch, Hazara a Niristani. Kromě jich je tam mnoho dalších kmenů, které muví více než 30 různými jazyky. Opovědnost cítí jen ke kmenovámu vůdci a ne k vládě Afganistánu.

3 0
možnosti

hlavně necítí odpovědnost k okupantům a jejich domácím loutkám...

0 3
možnosti

Na severu na pakistánský Talibán pohlížejí jako na okupanty. Jeho jazyku nerozumí a to ze si je chce podmanit se jim nelíbí. Navíc Tadžicí, Uzbeci a Turkestánci dostávají podporu od svých zemí za hranicemi.

5 2
možnosti

A na většině území té země pohlížejí na tzv. Severní alianci jako na okupanty. Tudíž Vaše poznámka je irelevantní. stejně jako přání, že sousední země podporují Severní alianci, protože právě milice "věrné" této S. alianci a loutkové vládě jsou ty, které k sousedům exportují džihád.

0 3
možnosti
Foto

Joe Biden to prave rekl jasne. Trumpova administrativa domluvila odchod Americanu na 1. kvetna a aktivita Talibanu diky tomu prudce vzrostla. A to je situace, jakou zdedil.

Trump se rovnez pokusil stahnout cast vojaku z Evropy, ale tomu Joe ke znacne nelibosti ceskych komunistu zabranil. ;-)

1 8
možnosti

Jinými slovy DJT k velké nelibosti komunistů plnil sliby, kvůli kterým ho Američané zvolili. Biden na Američany kašle a k velké nelibosti Američanů plní příkazy komunistů.

7 1
možnosti
Foto

Návrat Američanů?

0 0
možnosti

Projev lžiprezidenta Bidena nikoho nezajímá. Právě v těchto dnech utrpěl další výprask, tentokrát v Afgánistánu (Bagrám) a je všem jen pro smích.

4 4
možnosti

Kostřín 27.březen 1945.

0 1
možnosti

A co náš Žito? Už domluvil ten světový mír? 8-o

1 0
možnosti

Afghánská armáda opět vytlačila Tálibán z provinční metropole na západě země.

---------------------------

Kde vlezli Američané, tam zavedli svou demokracii. V Afghanistanu ji šířili dvacet let a naše armáda je vojenský chránila. Zemřeli naši vojáci za americké zájmy. USA zjistily, že jejích demokracie se tam neujala, proto zdrhli a Afghánce nechali Talibanu na pospas. Stejný uděl potkal Iračany IS. Kde vtrhli Američané, zůstaly po nich rozvaliny, hlad, bída, chaos a rozvrat.

1 14
možnosti

A jak si to představujete? Chcete ty státy (kde je x různých buněk - teroristických) nechat úplně na pokoji a čekat, až se tam sjednotí například pod vlajkou Talibánu a potom začnou napadat evropské hranice nebo suverenitu evropských států početnými teroristickými útoky? Jaksi jste zapomněl, proč tam Američané jeli. Al-Kaida tehdy zaútočila na dvojčata.. jeli jim dát přes prsty. Irák, tam bylo zle už od doby, co tam měl svoje působiště tehdejší Sovětský svaz.

3 9
možnosti

I98v65a30n 40M28i44n44á46ř

8. 7. 2021 14:14

Hlavně ať si muslimové - řeší své spory mezi sebou.

3 0
možnosti