Diskuze

Vysychající Eufrat hrozí katastrofou. Milionům lidí chybí voda, elektřina i jídlo

Elektřina nefunguje i devatenáct hodin denně, nedostatek vody v Sýrii a Iráku dopadá na 12 milionů lidí. Ženy musí pro pitnou vodu chodit i sedm kilometrů. Mezinárodní organizace a odborníci upozorňují na hrozící humanitární krizi na severu Sýrie, kde úbytek vody v Eufratu zhoršuje již tak nepříznivou socioekonomickou situaci po deseti letech válečného konfliktu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

>„Ženy musejí chodit s kbelíkem pro pitnou vodu sedm kilometrů,>

To muzi nedokazou nic jineho nez posilat sve zeny s kyblikem na sedm kilometru dlouhou cestu? Co by si bez tech zenskych pocali?

0 1
možnosti
MK

když už není sucho u nás, tak je potřeba strašit suchem jinde R^

0 0
možnosti
JP

....nemame penize na trubky, rika otec dvanacti deti...

3 0
možnosti
ID

Neva. Vzdycky tehotna manzelka dojde pro vodu.

0 0
možnosti
JP

J33i87ř81í 58P97r13o19c73h

6. 9. 2021 10:44

Všichni tihle lidé se v blízké budoucnosti zvednou a někam půjdou...

0 0
možnosti
KN

Vody bude míň a lidi, kteří k ní ztratí přístup většinou umřou. Možná to celkem přirozeně vyřeší nezdravé přelidnění. To platí zvláště pro oblasti, kde klanové války jsou větší prioritou než řešení problému s vodou. Nevidím v tom špatnou zprávu.

4 0
možnosti

ono je to zajímavé, suché oblasti jsou hlavně na územích, kde populace v podstatě explosivně roste...regulace je na místě a přeci, méně lidí je i ekologické.

1 0
možnosti
ML

Příčin je několik:

- V širší pánvi regionu Tigris-Eufrat – zahrnující Turecko, Sýrie Irák a západní Írán dochází podle satelitních snímků ke ztrátám podzemní vody rychleji než jinde ve světě díky klimatickým změnám.

- Dlouhodobý projekt Turecka na výstavbu 22 přehrad a elektráren podél Tigridu a Eufratu, který podle zprávy francouzského Mezinárodního úřadu pro vodu významně ovlivňuje tok vody do Sýrie, Iráku a Íránu.

- Sucho také narušuje dodávky elektřiny, protože nízká hladina vody má dopad na přehrady, což má zase dopad na základní infrastrukturu, včetně zdravotnických zařízení a zemědělství. Infrastruktura je také poničená v důsledku dlouhodobého syrského válečného konfliktu.

- Řada nově provedených vrtů k těžbě podzemních vod (např. v Al - Rai) přestala sloužit nebo se v nich průtok vody drasticky snížil.

0 0
možnosti
Foto

Tak ono je to ještě lepší. Ono se vlastně neví proč Eufrat vysychá, ale Erdoganovo prohlášení o klimatické krizi se hodí do karet notorickým stašilkám z klimakterického hnutí. Tudíž za to může klima a ONO je spokojeno, že může protestovat. Teď už chybí jenom Yoko Ono.

3 4
možnosti
Foto

Porodnost 12 dětí a hloupost - fakt kukuřici jako jednu z nejnáročnějších plodin na vodu bude pěstovat na polopoušti? - Kukuřice je náročná na vodu – vytváří mohutný kořenový systém sahající do hloubek od 1–4 m, pokud tomu dovoluje půdní profil. Preferuje hluboké a propustné půdy. Nesnáší naopak půdy obsahující hrubší frakce – písek, suché či zamokřené. Není odolná vůči zasolení. Preferuje půdy neutrální s vyšším obsahem organického materiálu a živin.

2 0
možnosti
Foto

Co má SE přilepilo k silnici společného s vysychajícím Eufratem? Kromě toho, že nenávidí karbonské rostlinky, zatímco s těmi kvartérními se kamarádí?

0 0
možnosti