Diskuze

Vydrancovaná příroda. Za půl století zmizely dvě třetiny volně žijících zvířat

Populace volně žijících zvířat se od roku 1970 zmenšily v průměru o dvě třetiny, upozornil Světový fond na ochranu přírody (WWF) ve své čtvrteční zprávě. Za hlavní důvody pokládá mýcení lesů kvůli zemědělství, nadměrný rybolov a obchod s divokými zvířaty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P83e57t98r 52N87e50d19o93m44a

11. 9. 2020 14:26

ale v africke Nigerii vzrostl pocet obyvatel k roku 2020 zhruba ctyrikrat a do pulky stoleti by mel vzrust zhruba desetkrat. Tam muzeme mit radost, ze roste aspon pocet obyvatel v Africe. Koneckoncu zapad i byvaly komunisticky vychod pro to delaly vsechno.

0 0
možnosti

Stinná stránka humanity.

1 0
možnosti
JZ

Tady v Evropě byly kdysi také rozsáhlé lesy. To bylo lidských sídel v relaci k dnešku minimum a lidé žili prakticky na stejném místě celý život s minimální spotřebou zdrojů. Pak se zdejší společnost začala rozvíjet. Narostl počet lidí a ti kupodivu chtěli jíst. Kolik máme jen u nás různých Žďárů? Výsledek je, že všude jsou pole nebo lidská obydlí. Lesů moc nezbylo. Tam se do stejného stadia dostávají teď a chovají se naprosto stejně. Horší je, že se množí exponenciální řadou bez ohledu na zdroje. Vyspělé země je v tom ještě podporují. Ano hladovějí, ale proč? Pokud deset dětí neuživím, tak si je snad nenasekám. Je to zdejší středověk v přímém přenosu.

2 0
možnosti
PO

EU se to rozhodla zachránit likvidací spalovacích motorů aby se kvůli těžbě lithia zlikvidovala další obrovská část přírody.

1 1
možnosti
KR

Lidé z vyspělých zemí podporují rodiny s deseti dětmi v Africe a starají se o to, aby byly všechny zdravé a najezené, zatímco jejich rodiče se modlí, natahují ruce a dále se množí. To není pomoc, ale cesta do pekel!

6 0
možnosti
TV

Tak už to víte ? A co s tím uděláte ? Myslíte si, že jednotlivec nic nezmůže ? Že je vše ztraceno...omyl. Stačí, když budete zakládat biotopy pro původní druhy, všude kde je to možné. Každý z Vás, na vlastní zahradě, nebo i v městském prostředí, kde to úřady povolí. Musíme vytvořit biologickou archu živých, jakož i genovou archu všech druhů. Nebude to trvat déle než tři století a zvířata a rostliny znovu povstanou. Lidé z Afriky, Jižní Ameriky, již dávno budou nasyceni konzumem a nebudou se tolik množit...je to utopie..., stačí se podívat na Covid, lidé chtějí žít ne přežít a počkat na rozumné řešení, akceptovat omezení do té doby. To stejné lidé v Africe...my chceme žít, plodit, nedívat se na jiné. Vymřel ten živočišný druh na přemnožení lidské rasy nebo jen proto, že někdo vypálil les ?

0 1
možnosti
BG

To není o ničem jiném než o ničemném přemnoženém člověku.

Ale diskuze mi přijde zajímavá. Tady se často zmiňuje přemnožené lidstvo, ale jinde dělají, jako kdyby bylo na pokraji vyhubení.

5 0
možnosti
IR

I21n74k37a 83R20o57s

11. 9. 2020 21:58

Však ona již regulace lidstva započala - přírodní katastrofy v mnohem častějších intervalech než dříve, Covid, migrační krize a nyní i ekonomická krize. My to sice vidíme negativně, ale zdroje nejsou neomezené a buď se tedy příroda ubrání (značnou redukcí lidstva) a nebo se pomlátíme my právě o ty zdroje...

1 0
možnosti
ŠP

Nebude to dlouho trvat a příroda nám všechno vrátí :)..

2 0
možnosti
PP

P43e63t67r 53P79o96l30á28k

10. 9. 2020 21:58

To je tak, kdyz se lidi mnozej jako krysy. V Evrope uz skoro zadna divoka priroda neni. Ted se mnozi hlavne Asie a Afrika. Takze papa, zviratka...

3 0
možnosti

Dnes papa zvířátka, zítra papa lidé:-)

2 0
možnosti