Švédská policie zasahuje po úroku gangů v Göteborgu. (31. srpna 2023)

Švédská policie zasahuje po úroku gangů v Göteborgu. (31. srpna 2023) | foto: Profimedia.cz

Žijte čestně, nebo vás vyhostíme. Švédsko přitvrzuje vůči migrantům

  • 236
Švédsko bude chtít po migrantech, aby vedli čestný způsob života. Řekla to tamní ministryně pro migraci Maria Malmerová Stenergardová. Vláda tím otvírá cestu k vyhošťování migrantů v souvislosti s působením ve zločineckých skupinách nebo ohrožováním „švédských demokratických hodnot“.

Švédská ministryně pro genderovou rovnost Paulina Brandbergová potvrdila, že menšinová středopravá vláda podporovaná nacionalistickými Švédskými demokraty zahájí přezkum zákonů, aby zjistila, zda je možné uplatnit konkrétní důvody pro zrušení povolení k pobytu.

Jako příklady takových důvodů uvedla „selhání v životním stylu“, jako jsou podvody v čerpání sociálních dávek, dluhy, drogová závislost, nelegální způsoby obživy nebo spolčení se zločineckými a extremistickými skupinami „ohrožujícími základní švédské hodnoty“.

Chtějí nám brát děti, burcují muslimové ve Švédsku. Úřady už si nic nedovolí

„Předpokladem úspěšné integrace je, aby lidé, kteří chtějí žít ve Švédsku, také dodržovali základní standardy a žili poctivě,“ řekla k tomu ministryně Stenergardová na tiskové konferenci.

4. srpna 2023

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Migrace, Švédsko

Video