Muž v nákupním centrum na Floridě zabil dva lidi, pak spáchal sebevraždu

  • 54
Střelec v malém nákupním centru ve floridském hlavním městě Tallahassee v pátek večer zabil dva lidi a dalších šest zranil. Následně spáchal sebevraždu. Po motivech činu policie zatím pátrá.

Ke střelbě došlo ve jógovém studiu, které je součástí nákupního centra. Policie zprávu o incidentu obdržela krátce po půl šesté večer místního času.

Podle místního deníku Tallahassee Democrat střílel čtyřicetiletý Scott Paul Beierle. Policejní náčelník Michael DeLeo uvedl, že muž neměl komplice a že úřady pátrají po možných motivech jeho činu.

„Jsme všichni velmi zarmouceni a šokováni událostmi, které se staly,“ uvedl DeLeo. Dodal, že v souvislosti s incidentem nyní nehrozí žádné další bezprostřední nebezpečí.

Tři zranění zůstávají v kritickém stavu, informovala Danielle Buchananová, mluvčí nemocnice v Tallahassee. Podle Alexe Reddinga, návštěvníka baru v přízemí obchodního centra, ostatní účastníci lekce hot jógy přišli do baru pro pomoc šokovaní a bosí. Jediné, co dokázali říct, bylo „střelec“, citoval Reddinga Tallahassee Democrat.

Starosta města Andrew Gillum, který je demokratickým kandidátem na guvernéra Floridy, uvedl, že přerušuje své předvolební turné a vrací se do Tallahassee. Zároveň ocenil rychlou reakci bezpečnostních složek na střelbu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video