Diskuze

Spor Klause a Schwarzenberga komplikuje jmenování velvyslanců

Český prezident Václav Klaus se s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem pře kvůli jmenování jednoho velvyslance, což komplikuje i jmenování dalších. Ani jeden z politiků nechtěl prozradit, o velvyslance pro jakou zemi se jedná. Novým velvyslancem v USA se ale zřejmě stane Petr Gandalovič, o němž se delší dobu spekuluje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

kuttna

27. 9. 2010 22:38
Podaří se Klausovi

prosadit Tlustého na místo nějakého velvyslance?

0 0
možnosti
MM

captain cook

27. 9. 2010 14:46
za Klausovym chovanim je malichernost a osobni antipatie

ne ze by byly zvlast velke namitky vuci vybranym osobam, ale predevsim jsou namitky proti samotne osobe ministra zahranici. Klaus proste nesnasi Schwarzenberka a hazi mu klacky pod nohy.

Uz v 2006 se branil zuby nehty proti Sch. vstupu do vlady a zvlast v tak mezinarodne viditelne funkci. Vymyslel si tenkrat vymluvy az nejapne, jak napr. ze Sch. puvod znamena, ze nebude schopny postavit se Rakusakum. Hodne smesne, kdyz si vzpomeneme, jak se Schwarzenberk s Rakusaky nemazal a sel na ne lidove a velmi otevrene.

Klaus proste nemuze zapomenout nikomu, kdo kdy byl Havlovym spolupracovnikem, poradcem nebo stoupencem. V tom je jadro pudla. Bohuzel se nechava vest malichernosti a osobni malosti, namisto aby jako prezident ukazal noblesu a statnickou klasu ocekavanou od hlavy statu. (Odtud take jeho sympatie pro Vondrackovou proti Kubisove).

0 0
možnosti
KA

denny2006

27. 9. 2010 15:40
Re: za Klausovym chovanim je malichernost a osobni antipatie

za tvými invektivami vůdči osobě pana V. Klause je malichernost a osobní antipatie,nikoli objektivní pohled,hodnocení,úsudek.

signatáři petice ve prospěch paní Kubišové dávají nepřímo najevo nedůvěru, že soud by případně mohl rozhodnout nespravedlivě, tj. v neprospěch jejich mandantky. Podpora jedné strany soudního sporu veřejnou peticí se dá velmi snadno vyložit jako pokus ovlivnit soudní jednání a zasáhnout do nezávislosti soudu. Takový pokus má jakousi legitimitu v totalitních a autoritativních režimech, kde nezávislé soudy neexistují a to ale není tento případ.

0 0
možnosti

mirekrt

26. 9. 2010 19:21
Monarcha Klaus

Je směšný, už nemá daleko k monarchii, spíše snad k přezdívce Klaušenko..

Navrhl omezit ústavní soud, i když většinu členů soudu jmenoval, dávněji odmítl jmenovat mladé soudce, i když to není v žádném zákoně, což doložil vyhraný soud jednoho z adeptů.

Nově omezuje pravomoc ministra zahraničí jmenovat velvyslance, i když jeho podpis je pouze dodržením zvyklostí pro zahraničí, aby měl velvyslanec "posvěcení" hlavy státu..

Do čeho všeho chce ještě doslova kecat, co všechno ovládá nejlíp na světě, v čem všem bude mít ještě nejlepší názor ?

Není to tak dávno, kdy prezidenta Havla zesměšňoval za podstatně menší vměšování do práce Klausovy vlády... Již dávno Havla překonal a je to čím dál horší..Pro své ego - prý česká média nepíší dostatečně o jeho zahraničních cestách - zveřejňuje své "Zápisky" na stránkách levicového Práva, ač se stále prohlašuje za pravičáka...Věřím tomu, že Železná lady Thatcherová by jej asi dávno přetáhla holí, kdyby měla možnost za spolupráci s komunisty.Trapný dědek!

0 0
možnosti
J

JAN2010

27. 9. 2010 12:47
Re: Monarcha Klaus

;-DR^

0 0
možnosti
PCJJ

Ptačí chřipka je jednička

26. 9. 2010 13:27
A já co mi to včera tolik chybělo?

Pak jsem si vzpomemul.Emerickýýýý velvyslanec.;-D

0 0
možnosti
J

jachym2

26. 9. 2010 11:13
Jeden z pohledů na stávku :-)

Hasiči mladí kluci majíci rádi vzrušení - je to příjemná změna, výlet do Prahy. Ještě se tam můžou sčuchnout s nějakou stávkující sestřičkou - no co víc si přát :-)))

0 0
možnosti
S

semafor

26. 9. 2010 12:31
Re: Jeden z pohledů na stávku :-)

Jsi směšný.

0 0
možnosti
J

jachym2

26. 9. 2010 11:11
Klaus ???

Jo, to je ten levicový prezident, co radí odborářům, že mají stávkovat pořádně a na nic se zaměstnavatele ptát. - aby padla vláda, která se snaží rozbít jeho dítě - "Jeho" korupční impérium symbolizované klausovo erou - Tlustý, Bém, ... Samozřejmě vše se snaží soudruh zamaskovat větiškou že stávkováním se nic nevyřeší - je třeba přeci nějak verbálně uklidnit pravicové spektrum - že soudruhu Klausi...

0 0
možnosti
MM

captain cook

26. 9. 2010 11:06
domnival jsem se

ze velvyslanci jsou vybirani ministrem zahranici na doporuceni jeho ministerstva a prezident do vyberu nestrka nos, pouze podepisuje jmenovani jako hlava statu.

Jinak by to totiz znamenalo, ze prezident se plete do zalezitosti vlady, v danem pripade ministerstva zahranici. To se mi zda protiustavni.

U soucasneho obyvatele Hradu me to ale neprekvapuje. On si osvojuje kecat do vseho, at se ho to tyka nebo ne.

0 0
možnosti
S

semafor

26. 9. 2010 12:33
Re: domnival jsem se

Pokud je jeho povinnosti je schvalovat, pak může do toho i strkat nos.

0 0
možnosti
R

R@VI

26. 9. 2010 10:28
...

Do zahranici vyvazime opravdu jen ty nejvetsi "ceske poklady". Kavan to za svou aferku s armadni zakazkou "dotahl" jen na Slovensko, to Gandalovic za tunelovani statniho podniku si uzije chvili USA.

0 0
možnosti
JK

babacek

26. 9. 2010 8:44
Spor Klause a Schwarzenberga

Nepřipadá zde někomu toto handrkování dvou kmetů jako domov důchodců a spor zda bude nebo nebude otevřené okno ? :-/

0 0
možnosti
D

davnopryc

26. 9. 2010 9:34
Re: Spor Klause a Schwarzenberga

Spory o okno vedou k necemu - spory v diskusich vedou k nicemu.

0 0
možnosti
P

performance

26. 9. 2010 8:02
Snaha o jmenování Petra Gandaloviče velvyslancem

je jen dalším důkazem o vládou slibované "očistě" státní správy ....

0 0
možnosti